PKC pakt koppositie bij OVVO

24 september 2012

PAPENDRECHT - PKC moest op zaterdag 22 september op bezoek bij de voorlopig verrassende koploper OVVO, dat sterk aan de veldcompetitie was begonnen met overwinningen op zowel TOP als in Driebergen op Dalto. Het vertrouwen bij de blauw-witten was vooraf dus al groot, maar groeide nog eens verder doordat OVVO 2 deze middag ook nog eens met 18-15 wist te winnen van PKC 2.

De statistiek sprak vooraf in het voordeel van de Papendrechters, voor zover aan de beperkte gegevens enige importantie gegeven kan worden: van de vier eerdere confrontaties, werden er drie in het voordeel van PKC beslist, maar in de veldcompetitie was er evenwicht: Verleden jaar verloor PKC op eigen veld, juni 2012, van de ploeg uit Maarssen, maar won uit bij het begin van de veldcompetitie, september 2011, wel.

PKC kende een bliksemstart en binnen twee minuten stond er 0-2 op het scorebord. OVVO haakte aan bij 1-2, maar kon niet langszij komen. PKC drukte snel door naar 1-4 na zo'n tien minuten spelen en wist daarna het verschil halverwege de eerste helft nog verder uit te bouwen tot 4-8.
Leidde dit tot een deuk in het zelfvertrouwen van de ploeg uit Maarssen? Nee niet echt, in de volgende fase werd weer aansluiting gezocht en bij 6-8 leek dat ook te kunnen lukken met nog tien minuten tot de rust. Maar doordat PKC gewoon bleef mee scoren, werd deze ingezette opmars van OVVO vooralsnog gestuit: 6-9 en vervolgens 6-10 en bij het rustsignaal 7-11.

Het was natuurlijk te verwachten dat OVVO in het begin van de tweede helft met een offensief de achterstand zo snel mogelijk wilde verkleinen om nog zicht op een goed resultaat te kunnen houden. De eerste twee treffers waren dan ook voor OVVO 9-11.

PKC wist deze opmars opnieuw goed op te vangen en met twee treffers op rij was het verschil weer vier: 9-13, mogelijk een hernieuwde knauw in het vertrouwen van de ploeg uit Maarssen, dat zich nog wel wist op te richten bij 10-13. Het was vervolgens PKC dat de wedstrijd leek te beslissen: met nog een goed kwartier te spelen stond er ineens 10-15 op het scorebord.

Deze voorsprong wisten de Papendrechters vervolgens op routine te consolideren: 12-17 met nog tien minuten te spelen, vervolgens 13-18 en 13-19 met nog slechts zeven minuten op de klok.
Eindstand in Maarssen: 14-20.
Een geslaagde coupe van PKC naar de koppositie in de Ereklasse B, doordat Unitas deze week verloor van TOP met 14-19. DeetosSnel bleef ook deze week puntloos door een duidelijke nederlaag bij Dalto: 22-12.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.