Papendrecht heeft hoogste klantenbinding met eigen inwoners

21 september 2012
Papendrecht heeft hoogste klantenbinding met eigen inwoners

PAPENDRECHT- In 2011 is onderzoek gedaan naar de koopstromen in de Randstad. Waar doen inwoners/consumenten hun dagelijkse boodschappen en waar gaan zij shoppen? En hoe waarderen zij de winkelcentra? De resultaten uit het onderzoek laten onder andere zien hoe de verschillende gemeenten scoren op het gebied van klantenbinding met eigen inwoners en inwoners van buurgemeenten.

De algemene tendens is bijvoorbeeld dat steeds meer consumenten hun aankopen via internet doen, waarvan bepaalde centrumlocaties nadeel ondervinden en dat men de dagelijkse boodschappen nog steeds dicht bij huis doet, maar ook steeds vaker ‘onderweg’ van het werk. Toch zijn er per gemeente uiteenlopende ontwikkelingen.

Het Onderzoekscentrum Drechtsteden heeft de resultaten voor de afzonderlijke Drechtstedengemeenten in kaart gebracht. Dit rapport kunt u hier inzien.

Een paar conclusies:

  • In vergelijk met andere Drechtstedengemeenten heeft Papendrecht de hoogste klantenbinding met eigen inwoners voor het doen van de dagelijkse boodschappen
  • De klantenbinding met de regio op het gebied van shoppen is op de Meent – als enige in Drechtsteden – gelijk gebleven.
  • De Meent scoort iets hoger dan gemiddeld op het gebied van parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid voor de auto en het openbaar vervoer.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.