Gemeente en middelbaar onderwijs gaan samenwerken op stagegebied

13 september 2012
Gemeente en middelbaar onderwijs gaan samenwerken op stagegebied

PAPENDRECHT - Op donderdagmiddag 13 september ondertekenden de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht en drie middelbare scholen Willem de Zwijgercollege, CSG De Lage Waard en het Griendencollege Sliedrecht een convenant dat bedoeld is om de samenwerking te bevorderen en vraag en aanbod van stageplaatsen en potentiële stagiars nog beter met elkaar te verbinden.

Daartoe gaan de partijen onder meer werken met een gemeenschappelijk websysteem (www.masalblasserwaard.nl). De website bestaat uit een openbaar gedeelte en een besloten gedeelte. In dat laatste kunnen stagebieders en leerlingen hun persoonlijke profiel plaatsen maar ook hun ervaringen delen. Mentoren en leerkrachten kunnen het websysteem gebruiken voor beoordelingen, monitoring en rapportages.
 
Wethouder Wilco Scheurwater ondertekende namens de andere gemeenten en vertegenwoordigers van de drie scholen zetten ieder hun handtekening. op een groot bord waarop de logo's van de deelnemende partijen waren afgebeeld.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.