Samen spelen en leven in een kanjerwijk

29 augustus 2012
Samen spelen en leven in een kanjerwijk

PAPENDRECHT - Op woensdag 29 augustus was er 's middags een bijzondere sport- en speldag op het Molenveld.
Basisscholen Prins Constantijn en De Leilinde hebben namelijk samen met Wasko, wijkplatform Molenvliet/Wilgendonk, Woonkracht10 en de gemeente Papendrecht de handen ineen geslagen om deze middag te gebruiken als aftrap met thema:
‘Samen spelen en leven in een kanjerwijk’. Vanwege het speciale thema opende wethouder Scheurwater de middag.

Activiteiten
Tijdens deze middag werd er van alles georganiseerd: schilderen, zumbalessen volgen, muziek maken, wax strijken, je uitleven op de slingerbaan, bungee run en de reuzenbal! Koos de Vuilnisman presenteert de middag vol muziek, kolderieke praatjes en serieuze aankondigingen. De middag was niet alleen voor de kinderen van de basisscholen, maar juist voor iedereen die in de wijk woont.

Kanjerscholen
De beide basisscholen zijn zogenaamde ‘Kanjerscholen’. Alle leerkrachten geven les volgens de ‘Kanjer kernwaarden’: Elkaar vertrouwen, elkaar helpen, niet de baas spelen, elkaar niet uit lachen, niet zielig doen en eerlijk zijn.
Het wijkplatform Molenvliet-Wilgendonk, Woonkracht10 en de gemeente Papendrecht willen investeren in de wijk. Buurten worden prettiger als bewoners goed met elkaar omgaan en elkaar met respect behandelen. Als iedereen zich richt op goed gedrag, elkaars waarden en normen respecteren, dan heeft dat niet alleen effect op de school, maar ook binnen het eigen gezin en de buurt.

Beide basisscholen en Wasko hebben de intentie uitgesproken komend schooljaar samen een pakket aan naschoolse activiteiten aan te bieden.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.