Erik Cadée bij AV Passaat

27 augustus 2012 door Ad van Herk
Erik Cadée bij AV Passaat

PAPENDRECHT -Afgelopen vrijdagavond werd de organisatie van AV Passaat gebeld door Erik Cadée of hij nog mee kon doen aan het onderdeel discuswerpen. De weersvooruitzichten (harde wind) had hem namelijk doen besluiten om zijn Olympische vorm uit Londen te gebruiken om een poging te wagen het Nederlands record te gooien. Hierop zij Passaat uiteraard geen nee. Donderdag had hij  in Lausanne nog deelgenomen aan de Diamond League wedstrijd.

Op de wedstrijddag waren er diverse regenbuien die de werpring glad maakte. Door volop met handdoeken in de weer te gaan en een periode zonder regen kon tijdens 5 van de 6 pogingen geworpen worden onder redelijke omstandigheden.  De wind was helaas iets minder hard dan voorspeld. Toch wist hij in zijn eerste poging een afstand te bereiken van 64,11 m  (Nederlands record is 68,12 m). De vierde poging ging ruim over de 67 meter maar was ongeldig omdat hij net over de ringrand stapte. Helaas geen Nederlands record, maar uiteraard wel een baanrecord bij Passaat dat nog wel vele jaren stand zal houden. De deelname was extra leuk voor de andere atleten die hadden ingeschreven aangezien je niet dagelijks in de ring staat met een Olympisch atleet. Ook Erik had het naar zijn zin in deze ongedwongen sfeer ondanks dat de wedstrijd door het samenvoegen van diverse  categorieën in totaal 2 ½ uur duurde. Volgens Erik zijn langste discuswedstrijd ooit (dus toch een record).

De volgende wedstrijd van Erik Cadée is naar verwachting de Diamond League wedstrijd in Brussel op 7 september. Een mooi rijtje dus Londen - Lausanne – Papendrecht – Brussel.

Bij de dames was de winst voor Pamela Kiel (48,54 m) die tegenwoordig uitkomt voor Rotterdam Atletiek, maar zich altijd thuis voelt in Papendrecht aangezien ze enkele jaren lid is geweest bij Passaat om te trainen onder leiding van Roy Cronie.
Voor alle uitslagen van de baanwedstrijd verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.