Leren hardlopen bij Passaat

13 augustus 2012 door Ad van Herk
Leren hardlopen bij Passaat

PAPENDRECHT - Op zaterdag 1 september 2012 start bij AV Passaat een training voor de beginnende hardloper. De training staat onder leiding van Jo Kortooms die hierover zegt: "Legio beginnende loper start enthousiast aan een schema van internet of gekregen van een bekende. Meestal strandt dat voornemen door een gebrek aan wilskracht. Kortom de bekende stok achter de deur ontbreekt. Een beginnende hardloper wil snel resultaat zien en gaat dan te hard of teveel trainen. Een blessure is dan binnen de kortste keren het einde van het goede voornemen. De stok om bij Passaat te blijven trainen zijn de vaste tijden waarop de loper bij de vereniging wordt verwacht en de begeleiding door een groot aantal trainers". 

Onder professionele begeleiding wordt het prestatievermogen langzaam opgebouwd. De jarenlange ervaring met beginnende hardlopers staat borg voor de kwaliteit van een verantwoorde opbouw. De training wordt op woensdag en zaterdag gegeven. 
Tot eind december traint de beginnende loper drie keer per week. Het loopvermogen is in december zodanig (ca. 1 uur achter elkaar lopen) dat aangesloten kan worden bij de bestaande trainingsgroepen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen.
De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond
Op woensdag 22 augustus 20.15 uur is er een informatiebijeenkomst in de kantine van Passaat over deze training. Dan wordt een toelichting gegeven over het trainingsschema, kleding, schoenen en een aantal praktische zaken.
Aanmelden of nadere informatie bij voorzitter@avpassaat.nl. Informatie over deze training en de vereniging op www.avpassaat.nl.
Op zaterdag 1 september kan zonder vooraanmelding gestart worden met de eerste training op de locatie van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.