Ruud Lammers verlaat D66 en start eigen fractie

20 november 2011
Ruud Lammers verlaat D66 en start eigen fractie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 19 november 2011 heeft de heer Ruud Lammers de fractie, alsook het bestuur van D66-Papendrecht, laten weten dat hij per direct de D66-fractie verlaat. Hij stelt zijn zetel echter niet ter beschikking aan de partij. De heer Lammers zal onder de naam “Lijst Lammers” in de gemeenteraad blijven.

Trijntje van Es, fractievoorzitter D66-Papendrecht: "Al gedurende langere tijd was er verschil van inzicht met betrekking tot samenwerking en werkwijze binnen de fractie. Binnen de fractie, maar ook vanuit het afdelingsbestuur en zeer recent vanuit het Landelijk Bureau van D66, is getracht een verbetering tot stand te brengen, wat zoals blijkt niet heeft mogen baten".

Ruud Lammers: "Ik hecht eraan u (en daarmee alle leden van de gemeenteraad) te laten weten dat dit geenszins betekent dat ik hiermee afstand doe van het gedachtegoed van D66, mijn raadszetel en  mijn “handtekening” onder c.q. akkoordverklaring met het coalitieakkoord van april 2010: “ Een nieuw perspectief met Papendrecht centraal ” .

Voor de coalitie waar D66 deel van uitmaakt, heeft het vertrek geen directe gevolgen, aangezien de coalitie nog altijd een ruime meerderheid heeft van 15 van de 23 zetels.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.