Boskalis mag grootste haven in India gaan uitbaggeren

03 augustus 2012
Boskalis mag grootste haven in India gaan uitbaggeren

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een opdracht verworven van havenexploitant Jawaharlal Nehru Port Trust (JNPT) voor het verdiepen en verbreden van de haven en het toegangskanaal van JNPT in Mumbai, India. Het contract heeft een totale waarde van circa EUR 175 miljoen. De baggerwerkzaamheden gaan in september 2012 van start en zullen naar verwachting 2 jaar duren.
 
De uitbreiding omvat het verdiepen en verbreden van het 33,5 km lange toegangskanaal, de havenbassins en draaikommen. In totaal zal circa 67 miljoen kubieke meter zand, slib, klei en rotsgesteente worden verwijderd. Voor dit project zullen een grote en enkele middelgrote sleephopperzuigers worden ingezet in combinatie met een grote snijkopzuiger en een grote backhoe.
 
Jawaharlal Nehru Port is de grootste containerhaven van het land met een jaarlijks volume van 4,3 miljoen TEU. Dit volume vertegenwoordigt meer dan 50% van de totale hoeveelheid containers die in Indiase havens afgehandeld wordt. Door het verdiepen van de haven van de huidige 11,5 meter naar ruim 14 meter kunnen grotere typen containerschepen ontvangen worden en zal, volgens de havenexploitant, de jaarlijkse capaciteit tot circa 10 miljoen TEU toenemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.