Papendrechtse middenstand centraal in nieuw boek

07 december 2007

PAPENDRECHT -Er komt een boek over de Papendrechtse middenstand vanaf de jaren vijftig tot nu. Uitgeverij De Stroombaan, Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, Leen Fijnekam en fotograaf Nico Knol hebben hiertoe gezamenlijk het initiatief genomen.

Onafhankelijk van elkaar liepen de initiatiefnemers rond met ideeën voor een dergelijke uitgave. Na een ontmoeting in het museum van Dorpsbehoud ontstond al snel het plan om samen op te trekken. Eerdere samenwerkingsverbanden leverden boeken op als ‘Langs de dijk’ en ‘Groeten uit Papendrecht’.

Expositie
Hoe groot de verscheidenheid aan winkels was in Papendrecht is te zien op de expositie ‘Koopt in den vreemde niet...wat uw eigen dorp u biedt’ in het museum aan de Veerdam. Honderden foto’s, advertenties en ander materiaal tonen lokale neringdoenden van weleer met hun uiteenlopende koopwaar: van sigaren en schoenen tot ijs en ijzerwaren.

Dwarsdoorsnede
De reclameslogan ‘Koopt in den vreemde niet...wat uw eigen dorp u biedt’ wordt ook de titel van het nieuwe boek dat de herinnering aan die markante middenstanders levend wil houden. Het nieuwe boek zal in woord en beeld aandacht besteden aan de winkeliers die de voorbije vijftig jaar in het dorp hun waren aan de man en vrouw trachten te brengen. Behalve interviews met middenstanders in ruste zal het boek een schat aan historisch fotomateriaal bevatten.

Het is de bedoeling dat ‘Koopt in den vreemde niet...’ volgend najaar in de boekhandel ligt.

Op de foto van links naar rechts: Rita Heiden (De Stroombaan), Margré van Wijngaarden (Dorpsbehoud), Leen Fijnekam en Nico Knol.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.