Vermiste Papendrechter waarschijnlijk niet meer in leven

17 juli 2012 door Liesanne
Vermiste Papendrechter waarschijnlijk niet meer in leven

PAPENDRECHT -  “Hij zal worden gemist in Papendrecht.” Dat zegt Jan Dierdorp over z’n broer Floris, die sinds eind maart wordt vermist in Servië. Jan Dierdorp heeft geen hoop meer dat z’n broer nog levend zal worden gevonden.

Floris Dierdorp stond in z’n woonplaats bekend als een vriendelijke, wat excentrieke man, die bezeten was van fietsen. Op z’n laatste tocht reed hij van Nederland naar Turkije, maar op 23 maart verdween hij, kort nadat hij de Bosnisch-Servische grens was overgestoken. Op 21 maart heeft de Papendrechter nog gepind in Bosnië, maar nadat hij twee dagen later de Servische grens was overgestoken is niks meer van hem vernomen.
 
De fiets van Floris Dierdorp werd in april teruggevonden in een riviertje in de buurt van Prijepole, een dorp op 40 kilometer van de grensovergang waar Dierdorp Servië binnenkwam. Afgelopen weekend ging z’n broer Jan naar Prijepole om dat riviertje te bekijken. Maar zelf kon hij er uiteindelijk niet bijkomen.
 
“De fiets lag anderhalf uur van de dichtsbijzijnde weg, en je kon er alleen komen over een smal, rotsig en gevaarlijk pad. Floris z’n fietsmaat is erheen gelopen onder begeleiding van twee agenten en een gids. Hij heeft doodsangsten uitgestaan,” aldus Jan Dierdorp.
 
Voor Jan en de rest van de familie is nu de vraag hoe de fiets zo ver in de wildernis terecht is gekomen. “Dat pad had Floris nooit durven lopen. Hij heeft hoogtevrees. Dus wie heeft die fiets daar neergelegd? En is dat gedaan om sporen uit te wissen? Maar waarvan dan?” De politie in Prijepole heeft sinds de vermissing niet actief gezocht naar Floris. Jan Dierdorp sprak zaterdag met de politie. Hij deelde ook flyers uit en hing posters op in het dorp. Vrijdag besteedde de lokale televisie aandacht aan de verdwijning van de Papendrechter, maar allemaal zonder resultaat.
 
Voor de gouden tip is 3000 euro uitgeloofd. “Wie weet komt er toch nog iemand die iets weet,” zegt Dierdorp hoopvol. Hij hoopt dat een zoektocht in de omgeving van de vindplaats van de fiets leidt naar het lichaam van z’n broer. Want dat Floris niet meer in leven is, daar heeft hij zich al bij neergelegd.
 
Redactie RTVRijnmond
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.