Tien potentiële inbraakverdachten aangehouden

14 juli 2012 door Ad van Herk

PAPENDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT -  Vijf mannen van 17 tot 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn op 12 en 13 juli in Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Eén van hen werd op 12 juli in Papendrecht aangehouden, nadat er in een auto in de directe omgeving was ingebroken.

Ter plaatse gekomen agenten constateerden de inbraak, maar zagen in eerste instantie niemand in de buurt. Even later werd een 19-jarige man aangetroffen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De verdachte was in gezelschap van een tweede man die er in een auto vandoor wist te gaan. Deze auto werd een paar uur later in Hendrik-Ido-Ambacht gezien. Het was toen inmiddels 13 juli. De vier inzittenden ervan waren in het bezit van inbrekersgereedschap en werden – wegens het voorhanden van dit gereedschap – aangehouden. Drie van hen werden na verhoor heengezonden. Een vierde inzittende, een 20-jarige man, is in verzekering gesteld en zit nog vast. De politie onderzoekt of de verdachten zich aan eventuele meerdere auto-inbraken hebben schuldig gemaakt.

Een paar uur na de aanhouding van de vier mannen werden in Dordrecht twee mannen van 27 en 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ook zij hadden inbrekersgereedschap een grote hoeveelheid kleingeld in hun auto. Mogelijk is het kleingeld buitgemaakt bij een inbraak; de politie onderzoekt dit nog. De twee zijn na hun verhoor heengezonden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.