Muzikale Papendrechters op tournee in Frankrijk

10 juli 2012 door Liesanne
Muzikale Papendrechters op tournee in Frankrijk

PAPENDRECHT - De laatste week van juli geeft het Dutch Symphonic Wind Orchestra (DSWO) een zestal concerten in een straal van tachtig kilometer in Noord Frankrijk. Het jaarlijks geformeerde zomerorkest staat onder leiding van Ruud Welle die het Papendrechtse Duo Mu-Chique, bestaande uit Nathan Hol op viool en Martin Boskamp op accordeon, heeft uitgenodigd solo te spelen op deze bijzondere tournee. Speciaal voor dit project heeft  Peter Habraken een acht minuten durend stuk gearrangeerd voor viool, accordeon en orkest getiteld "Variations sur Les Yeux noirs", met de elementen tzigane, valse musette, klassiek en jazz. De première heeft onlangs op een try-out met het voltallige orkest in Zoetermeer geklonken. Tevens zullen zij de "Romance and Czardas" en het voor de viool virtuoze "Ciocarlia" samen met het orkest ten gehore brengen.

Ruud Welle, tevens dirigent van de muziekvereniging Excelsoir neemt voor het DSWO een aantal van zijn getalenteerde Papendrechtse muzikanten mee te weten Cees Verschoor op trompet, John Verhoev op bastrombone, Ruben Otten op euphonium en Tom en Mary Schabbing op trombone en baritonsax. Voor de techniek en ondersteunende diensten reizen mee de Papendrechters Jaco Saletijn, Willy den Toom, Walter van der Vlies, Wijnand Buursema en Riet Ouwens.

Voor degenen die een van de concerten graag bijwoont: op www.nathanhol.nl staan de data, tijden en locaties vermeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.