Boskalis ondertekent 10-jarig miljoenencontract voor werkzaamheden in Papoea-Nieuw-Guinea

27 juni 2012
Boskalis ondertekent 10-jarig miljoenencontract voor werkzaamheden in Papoea-Nieuw-Guinea

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat aan deelneming Smit Lamnalco een contract voor een periode van 10 jaar met opties tot verlenging is toegekend door Esso Highland (een dochteronderneming van ExxonMobil) voor het verlenen van terminaldiensten op de Papoea-Nieuw-Guinea Liquefied Natural Gas (PNG LNG) exportterminal vlakbij Port Moresby. De totale contractwaarde bedraagt USD 120 miljoen (Boskalis' aandeel bedraagt USD 60 miljoen) en de dienstverlening zal halverwege 2014 aanvangen.

De PNG LNG exportterminal maakt deel uit van een groter geïntegreerd project ten behoeve van het produceren, verwerken en vloeibaar maken van aardgas dat werd opgestart na de ontdekking van drie grote gasvelden in Papoea-Nieuw-Guinea. Op dit moment wordt zowel de offshore- als de onshore-infrastructuur aangelegd, die naar verwachting in 2014 in gebruik worden genomen. Smit Lamnalco zal sleepdiensten en ondersteunende maritieme diensten verlenen aan LNG schepen op de terminal, waarvoor Smit Lamnalco zal investeren in vier nieuwe 65-ton bollard pull sleepboten.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de stijgende energieconsumptie, waarvoor Boskalis het wereldwijde transport van olie en aardgas ondersteunt door het leveren van maritieme- en terminaldiensten via Smit Lamnalco.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.