NK sprint voor de Geul

26 juni 2012 door Liesanne
NK sprint voor de Geul

PAPENDRECHT - Het laatste grote evenement van het zwemseizoen is altijd het NK sprint. Deze kampioenschappen worden gezwommen in een 25 meterbad en op het programma staan alle 50 meter nummers plus de 100 wissel voor individuele zwemmers en een 4x50 vrije slag en een 4x50 wisselslagestafette voor dames en heren en jeugd. Dit jaar werd het NK sprint gehouden in Heerenveen en de KNZB had de limieten stevig aangescherpt zodat er niet al te veel series per nummer gezwommen werden. Plaatsing voor deze kampioenschappen mag dus al een hele prestatie genoemd worden.

Voor de Geul hadden maar liefst twee estafetteteams zich weten te plaatsen: zowel het herenteam als het jongens jeugdteam mocht starten op de 4x50 vrij. Daarnaast kwam Jasper de Win nog aan de start op de 50 vrij.

Het jongens team met Jesse de Win, Ben Muller, Thomas Verhoeven en Tim Muller zette een prima prestatie neer door als 17e te eindigen, hiermee klom het team twee plaatsen ten opzichte van de inschrijfpositie. Een mooie prestatie, zeker gezien het feit dat alleen Tim Muller een echte jeugdzwemmer is, de andere jongens zwemmen nog in de juniorencategorie. Het herenteam bestond uit Ivan van Omme, Tim Muller, Jasper de Win en Giovanni den Ouden en ook dit team verbeterde zich ten opzichte van de inschrijfpositie. Een mooie 13e plaats was het resultaat. 

Op de 50 vrij wist Jasper de Win zijn positie iets boven het midden te handhaven, in zijn eerste jaar als herenzwemmer een prima prestatie.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.