Papendrecht onderzoekt haalbaarheid buurtsportcoaches

26 juni 2012 door Liesanne
Papendrecht onderzoekt haalbaarheid buurtsportcoaches

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft een intentieverklaring getekend voor 60% deelname aan de landelijke regeling ‘Brede Impuls Combinatiefuncties’, die zich richt op buurtsportcoaches. Om deze intentie om te zetten in daadwerkelijke deelname wordt eerst de inhoudelijke- en financiële haalbaarheid in kaart gebracht. 

Onderzoek naar betrokkenheid en draagvlak bij partners uit de sectoren sport, onderwijs, welzijn, gezondheid en op buurtniveau wordt in november 2012 afgerond waarna het gemeentebestuur een definitief besluit tot deelname neemt. Voor het onderzoek worden in augustus en september bijeenkomsten gehouden en gesprekken gevoerd met verschillende Papendrechtse organisaties.

Buurtsportcoaches in het kort 
Om gemeenten te steunen bij het creëren van voldoende sport- en beweegaanbod voor alle inwoners van jong tot oud, investeert het ministerie van VWS in buurtsportcoaches. In totaal gaan 2.900 Buurtsportcoaches in Nederland actief aan de slag.  Buurtsportcoaches voeren coördinerende en uitvoerende werkzaamheden uit met als doel de sport- en beweegparticipatie van inwoners in de buurt te stimuleren en te vergroten. Andere doelstellingen zijn:  

•vergroten en verbeteren van sociale participatie maatschappelijke betrokkenheid
•vergroten en verbeteren van de leefbaarheid in wijken en buurten
•stimuleren van een gezonde leefstijl
•versterking van samenwerking tussen lokale buurt-, welzijn-, onderwijs- en sportpartners.

Status tot nu toe 
In opdracht van de gemeente Papendrecht voert Monique Poell van adviesbureau Ne9eN het  haalbaarheidsonderzoek uit. Zij neemt in augustus/september contact op met partijen uit de sectoren sport, onderwijs, welzijn,  gezondheid en op buurtniveau om hen te informeren over de regeling, om de kansen van de buurtsportcoaches toe te lichten en de haalbaarheid te toetsen.

Vragen? 
Mocht u vragen hebben over de regeling combinatiefuncties dan kunt u contact opnemen met Heidy van Dam via h.vdam@papendrecht.nl / 078- 770 6294 of met Monique Poell via monique@9advies.nl / 06-23316366. Meer informatie op de website over sportstimulering Papendrecht. 

 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.