De Geul zwemt op NJK

18 juni 2012 door Liesanne
De Geul zwemt op NJK

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend werden in Drachten de Nationale Junioren Kampioenschappen gezwommen. Bij deze kampioenschappen komen zwemmers en zwemsters in de juniorencategorie aan de start, bij de meisjes zijn dit de 11 tot 14 jarigen en bij de jongens de 12 tot 16 jarigen. Om te mogen zwemmen moet er aan door de KNZB gestelde limieten voldaan worden dus plaatsing voor het NJK is al een prestatie op zich. Voor de Geul hadden Sabrina de Graaf, Bas van Middelkoop, Ben Muller, Max Muller en Thomas Verhoeven zich weten te plaatsen voor twee of meer afstanden.

Sabrina de Graaf kwam in de categorie meisjes junioren 3 aan de start op de 50 en de 100 vrij en eindigde op beide afstanden in de middenmoot.

Bas van Middelkoop zwom in de categorie jongens junioren 2 dezelfde afstanden. Op de 50 vrij zwom hij in een mooi PR naar de 27e plaats, de 100 vrij leverde hem de 46e plaats op. In dezelfde categorie zwom Max Muller de 50, 100 en 200 vrij en de 200 rug. Zijn beste prestatie leverde hij op de 200 rug, hij werd op deze afstand 35e. Ook Ben Muller zwemt bij junioren 2, hij startte op de 50, 100 en 200 vrij en op de 200 en 400 wissel. Zijn hoogste noteringen haalde hij op de 50 vrij, plaats 29, en de 400 wissel, plaats 25. Zowel op de 50 en 200 vrij als op de 200 wissel wist hij een PR op de klokken te zetten.

Thomas Verhoeven zwom bij jongens junioren 3 de 50 en 100 vrij. Op de 50 vrij zwom hij in een minimaal PR naar een prachtige 6e plaats en op de 100 vrij pakte hij, eveneens in een PR,  een mooie 7e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.