Goud en Brons voor Papendrechtse turntalent Naomi Visser

18 juni 2012 door Liesanne
Goud en Brons voor Papendrechtse turntalent Naomi Visser

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend kwamen de beste turnsters uit de Nederlandse topsport in actie in het Rotterdamse Ahoy.

Een mooi en onvergetelijk moment voor de Papendrechtse Turnster Naomi Visser, uitkomend voor  O&O Zwijndrecht in de Talentendivisie Pupillen 2.

Na een geslaagd Nationaal Kampioenschap, waar Naomi vijfde van Nederland is geworden, mocht ze nu in Ahoy turnen voor de individuele toestelfinales.

Naomi begon haar wedstrijd op het onderdeel Sprong. Op dit toestel heeft Naomi veel vooruitgang geboekt en zo sprong ze, naast een goede Tsukahara gehurkt, voor het eerst de Tsukahara gehoekt op een wedstrijd. De hoogste moeilijkheidsgraad die gesprongen kon worden, werd beloond met een 14.863 gemiddeld, Hiermee haalde Naomi de eerste plaats en daarmee het Nationaal Kampioenschap op het onderdeel sprong. 

Het volgende onderdeel was Balk. Hier werd het erg spannend tussen alle meisjes, om namelijk kans te maken op eremetaal had iedereen ervoor gekozen risico's te nemen. Alleen met een moeilijkere oefening kan je hogere punten halen. Naomi turnde een super balk oefening met maar twee wiebels. Hiermee eindigde ze met 13.850 punten op de vierde plaats. 

Als laatste onderdeel mocht Naomi de vloeroefening doen. Daar liet zij met een perfecte oefening zien dat ook zij zeker tot de top van Nederland behoort. Met een puntentotaal van 13.975 behaalde Naomi hiermee de derde plaats op het onderdeel vloeroefening. Met een gouden en bronze medaille kunnen Naomi en haar trainsters, Angelique en Anneloes, terugkijken op een mooi en geslaagde wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.