Lucas Janssen Nederlands Kampioen wielrennen

11 juni 2012 door Liesanne
Lucas Janssen Nederlands Kampioen wielrennen

PAPENDRECHT - De Papendrechtse wielrenner Lucas Janssen is  in Elim (Drenthe)  Nederlands Kampioen wielrennen geworden. Hij versloeg zijn concurrenten door in de sprint met 2 fiets lengtes voorsprong te winnen.

Op een mooie ronde door het centrum van Elim werd afgelopen zaterdag onder herfstachtige omstandigheden  het NK jeugdwielrennen op de weg verreden. De Dordtse Wielervereniging de Mol was aanwezig met aantal renners die zich hadden weten te plaatsen voor dit jaarlijkse hoogtepunt van het jeugdwielrennen. In 7 verschillende categorieën werd er gestreden voor het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot. Vooraf behoorde de 9 jarige Lucas, die eerder dit jaar ook al zilver op het Nederlands kampioen veldrijden wist te bemachtigen, al tot de favorieten. Gelukkig maakte hij zijn favorietenrol meer dan waar door direct vanaf het vertrek het peloton al op een lint te trekken.

Ronde na ronde was het Lucas die het heft in handen nam en zo dunde het peloton ook al snel uit naar een 12 tal renners. Met ingang van de laatste ronde was het Lucas die zeer alert fietste  om zo als eerste de laatste bocht uit te komen. Met zijn super snelle sprinters benen wist Lucas er nu ook weer prachtige sprint uit te persen met als gevolg de overwinning. Mark Groeneveld en Johan Dorussen werden respectievelijk tweede en derde. Tijdens de prijsuitreiking kreeg hij naast de gouden medaille een grote beker en een echte rood-wit-blauwe trui waarna het Wilhelmus voor hem alleen werd gespeeld. 

Lucas zit in de groep 5 van basisschool de Knotwilg. Op de vraag welke trui hij op de eerstvolgende schooldag aan zal trekken antwoord hij: “Deze natuurlijk” aldus een breed lachende Lucas. 

Ook Laura van der Zwaan deed van zich spreken. Deze jeugdige renster streed tot aan de finale voor de hoofdprijs mee, en finishte daarom ook op een mooie 3e de plaats. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.