Lezing Maand van het Spannende Boek

11 juni 2012 door Liesanne
Lezing Maand van het Spannende Boek

PAPENDRECHT - Het Papendrechtse schrijversechtpaar Marco Knauff en Marian Werkman gaf afgelopen woensdag 6 juni in de bibliotheek een lezing over de Maand van het Spannende Boek. Van 20:00 tot 22:00 spraken zij onder andere over thrillers, detectives, verhaalopbouw, favoriete auteurs en plotontwikkeling. Ook kwam aan bod het ontstaan van de Maand van het Spannende Boek, de daaraan verbonden prijzen zoals de Gouden Strop, de winnaar van dit jaar en het geschenkboek dat in 2012 geschreven is door Simone van der Vlugt. Op een groot scherm werd begeleidend beeldmateriaal getoond. Aan het eind van het eerste gedeelte kwam Agatha Christie om de hoek kijken. In de column die Marian voorlas nam haar tijdelijke verdwijning in 1926 een behoorlijk onverwachte wending!

Na de pauze vertelden beide auteurs over hun passie voor het schrijven. Eerst las Marian de openhartige column ‘In goed vaarwater’ voor en daarna nam zij het publiek mee naar haar jeugd, waar de typemachine al vanaf haar zevende roodgloeiend in haar kamertje stond. Beide auteurs lazen enkele fragmenten voor uit hun nieuwste spannende publicaties Hond te koop en Sluiproute. Vervolgens werd het eerste exemplaar van Hond te koop uitgereikt aan schrijfster Hermien Stok. Zij is auteur van kinderboeken en non-fictie en ze komt uit dezelfde woonplaats.

Er was gelegenheid voor het stellen van vragen en er ontsponnen zich interessante discussies over plotontwikkeling, inspiratie en de opmars van e-books. Vervolgens signeerden de auteurs hun boeken, met voor iedere lezer een persoonlijke boodschap voorin. Er was tevens een leuk presentje in de vorm van boekendrop. Al met al een geslaagde avond waarop iedereen met veel plezier terugkijkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.