Tafelronde 140 zet binnentuin woonzorgcentrum De Markt in bloei

07 juni 2012 door Liesanne
Tafelronde 140 zet binnentuin woonzorgcentrum De Markt in bloei

PAPENDRECHT - Tien leden van Tafelronde 140 Papendrecht hebben zaterdag 2 juni de binnentuin van woonzorgcentrum De Markt in bloei gezet. Zij hebben vrijwillig de tuin opgeknapt. Dankzij hun inzet is alles nu zomerklaar en kunnen bewoners van Rivas-locatie De Markt er volop van genieten.

Van bloem tot Jeu de Boules
De Tafelronde heeft als doel via vrijwillige inzet van leden een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dat deed ze deze keer door het opknappen van de binnentuin. ‘De leden hebben hun handen goed uit de mouwen gestoken’, zegt Henk van Gemert, teamleider bij De Markt. ‘Ze hebben alle plantenbakken weer voorzien van mooie bloemen en al het onkruid verwijderd. Ook hebben ze de Jeu de Boulesbaan aangepakt, waardoor bewoners daar deze zomer weer gebruik van kunnen maken.’

Rolstoelbus
Naast hun bijdrage in de tuin heeft de Tafelronde ook een toezegging gedaan voor een bijdrage van € 1.500,-. Deze bijdrage is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus. ‘Alle Rivas-woonlocaties in Papendrecht zamelen nu samen met de Stichting Vrienden van Stolpehove geld hiervoor in’, vervolgt Van Gemert. ‘Dat doen we onder andere met een loterij, waarvan de eerstvolgende trekking op 23 juni is; tijdens de braderie in De Markt. De extra bijdrage van de Tafelronde daaraan is fantastisch.’

Dankbaar
Medewerkers en bewoners van De Markt zijn de leden van Tafelronde 140 zeer dankbaar. Van Gemert: ‘Dankzij de vrijwillige inzet van de leden kunnen onze bewoners genieten van net dat kleine beetje extra. En om daar bovenop dan ook nog zo’n mooie bijdrage te ontvangen. Dat is geweldig!’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.