Olympia wint twee keer goud in Rayon Turn Toernooi

04 juni 2012 door Liesanne
Olympia wint twee keer goud in Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd de finale van het 28e Rayon Turn Toernooi van Rayon Dordrecht gehouden in Giessen. Via poulewedstrijden hadden vier teams van Olympia Papendrecht zich geplaatst voor de finale: de instap, jeugd B, jeugd A en senioren B. De jeugd A en de instapturnsters deden het erg goed in de finalewedstrijd en werden kampioen!! De senioren B eindigde als 2e en de jeugd B als 4e.De jeugd A bestaat uit Kaylee Vis, Summer Howe, Carlijn Woerlee, Lotte Kuntz, Danique Hameete en Inge Nederhof. Op de evenwichtsbalk werd er strak en netjes geturnd en op burg haalde Summer het hoogste cijfer van de middag.

Ook de instapturnsters deden het geweldig. Lois van der Ende, Rosanne Reedijk, Kayla Cleton, Esté Kamsteeg, Hélène Borsje, Lindsey Koenders, Lois de Jong turnden een stabiele wedstrijd met mooie brug en matoefeningen. De senioren B turnden een goede wedstrijd, maar konden niet op tegen de meiden van Sparta Dordrecht die verdiend kampioen werden. Alissa de Jong, Patricia de Greef, Kirsten Kuntz, Lysanne Meijer, Fleur Terlouw, Daphne Jongeneel, Myrthe Verhagen en Demi Acar lieten zien hun zenuwen goed onder controle te houden.

Zo turnde Fleur een prima oefening op brug met een hoge opzwaai en een huizenhoge salt oaf. Alissa turnde zeer stabile op de balk. Esther van der Giessen en Jessy Howe konden vanwege blessures helaas niet meeturnen in de finale. De jeugd B met Elise Vonk, Noa van Dijk, Julia Hoffman, Vera Nederhof, Anna Bakker, Nynke Wallaard, Lotte van Kooten en Mayara van Eldik eindigden als 4e in de finale. Vooral de balk was een spannend toestel en de meeste meiden lieten een hoger niveau zien dan vorig jaar. 

En de wedstrijden zijn nog niet voorbij. Op vrijdagavond 15 juni worden in de Olympiaan de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Op 22 en 23 juni doen de turnsters van Olympia mee aan de individuele rayonkampioenschappen in Zwijndrecht.

Op de foto: de teams jeugd A en instap die goud wonnen in de finale van het Rayon Turn Toernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.