RTV Rijnmond voert actie voor de Voedselbank

04 juni 2012 door Liesanne
RTV Rijnmond voert actie voor de Voedselbank

PAPENDRECHT - De financiële crisis zorgt voor problemen bij de Voedselbank. Steeds meer mensen moeten er noodgedwongen aankloppen, terwijl het voor de Voedselbank steeds moeilijker wordt om aan producten te komen. Daarom houdt RTV Rijnmond deze week de actie ‘Blik voor de Bank’.

Kijkers en luisteraars worden opgeroepen om blikken, potten en andere lang houdbare producten voor de Voedselbank in te zamelen. Blikken kunnen ingeleverd worden bij RTV Rijnmond, aan de Lloydstraat 23 in Rotterdam. Mensen die te ver weg wonen, kunnen contact opnemen met de redactie op 010-436 44 36 of mailen naar blik@rijnmond.nl. RTV Rijnmond regelt dan transport.

Blikken kunnen ook ingeleverd worden bij de lokale Voedselbanken, die zijn op de hoogte. Adressen zijn te vinden op de site van de voedselbank. De actie duurt tot en met vrijdag.

RTV Rijnmond zendt deze week bij Dwars door Rijnmond tussen 12.00 en 14.00 portretten uit van mensen die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank. In de regio Rijnmond alleen al zijn 3700 mensen van de Voedselbank afhankelijk.

De oprichtster van de Voedselbank Clara Sies, schuift tussen 18.00 en 19.00 uur aan in de studio bij RijnmondNu Nieuws en Discussie. Wilt u meepraten over de voedselbank en de noodzaak daarvoor; bel 010 436 44 36. Of twitter met #RNU.

Inwoners uit Papendrecht kunnen dagelijks tussen 18:00 en 19:00 uur blikken, potten en andere lang houdbare producten blikken inleveren bij Pieter van den Berg aan de Rembrandtlaan 148 in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.