Excelsior Papendrecht geeft concert voor leerlingen basisscholen op 12 juni

01 juni 2012 door Ellen Verdoorn

PAPENDRECHT

Op dinsdagavond 12-juni as. verzorgt muziekvereniging Excelsior Papendrecht een concert voor alle leerlingen van het basisonderwijs in Papendrecht, bij de Prins Constantijnschool in de Molenwijk.

 

Het Klein Orkest en de Slagwerkgroep van Excelsior hebben het repertoire op de leeftijd van de leerlingen afgestemd en zullen een afwisselend programma bieden waarin vele stijlen en instrumenten de revue passeren, zowel blaasinstrumenten als slaginstrumenten. Er zullen solo’s te horen zijn van jeugdige muzikanten op bugel, trompet, trombone, slagwerk en de populaire boomwhackers en o.a. Pippi Langkous, Bongo Dancing, Boomwhackers Fiesta en Ambulance Boogie zijn te beluisteren.

Leerlingen met interesse voor muziek kunnen vanaf september bij Excelsior AMV-lessen volgen (Algemene Muzikale Vorming). Deze lessen worden gratis door Excelsior aangeboden en vinden plaats in het verenigingsgebouw op donderdagavond. Tijdens deze lessen kunnen de leerlingen ook kennismaken met de instrumenten die bij Excelsior bespeeld worden en bij interesse lid worden en doorstromen naar de professionele muzikale opleiding van Excelsior.

 

Voordat het zover is, kan er ontspannen en geheel vrijblijvend geluisterd worden naar de slagwerkgroep en het Klein Orkest van Excelsior. Ook volwassenen zijn van harte welkom. Het concert is gratis toegankelijk, vindt plaats bij de Prins Constantijnschool aan de Walmolen 2 in Papendrecht en begint om 19.00 uur.

 

Meer informatie over Excelsior is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl en te allen tijde op te vragen via info@excelsiorpapendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.