G-team van PKC bijna van start

26 oktober 2009

PAPENDRECHT - Nog één instuiftraining te gaan en dan gaat het G-team van korfbalvereniging PKC uit Papendrecht echt van start. Op woensdag 28 oktober is er nog een laatste instuiftraining waar iedereen zich van tevoren voor kan opgeven. De instuiftraining is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Deze tweede instuifmiddag vindt plaats in de hal van PKC om 17.00 uur. “We hebben de tijd aangepast van 16.00 uur naar 17.00 uur omdat het niet voor iedereen haalbaar was om om 16.00 uur al aanwezig te zijn,” aldus Saskia de Graaf-Euser, een van de leden van werkgroep “PKC gaat voor G”.
“Sommige kinderen gaan niet in hun woonplaats naar school, dus willen we iedereen de gelegenheid geven om aanwezig te kunnen zijn. Natuurlijk kunnen zij in de regio Drechtsteden ook terecht bij Movado in Dordrecht, Albatros in Zwijndrecht en Merwede in Sliedrecht, maar nu dus ook in Papendrecht.”

De vorige training van PKC gaat voor G was al goed bezocht. Acht kinderen deden toen mee aan de instuiftraining. Daarna hebben zich uiteindelijk al twaalf kinderen gemeld om lid te worden van het team. Na de instuiftraining van aanstaande woensdag zouden dat er best eens meer kunnen worden. Voorlopig is de werkgroep zeer tevreden. De Graaf-Euser: “We hebben een grote groep enthousiaste gekwalificeerde trainers en vrijwilligers gevonden die ontzettend veel zin hebben om met het G-team te gaan trainen. Het is natuurlijk fijn dat het bestuur van PKC vierkant achter ons staat en met de ondersteuning van Tandem Support (onderdeel van de MEE Plus Groep) komen we een heel eind. Na de instuiftraining van aanstaande woensdag, gaan we op woensdag 4 november starten met de eerste training. Wekelijks zullen we ons dan eerst focussen op het aanleren van de basisvaardigheden van het korfballen en wie weet zijn we er in 2010 klaar voor om mee te gaan doen met de lokale G-competitie.”

Opgeven voor het G-team kan bij Saskia de Graaf-Euser van PKC: gkorfbal@pkc-korfbal.nl. Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Rezi Moeling van Tandem Support op: 078-64 83 777.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.