VV Papendrecht stopt met zondagvoetbal

24 januari 2012
VV Papendrecht stopt met zondagvoetbal

PAPENDRECHT - Het bestuur van de vv Papendrecht heeft een principe besluit genomen om volgend seizoen, na liefst 91 jaar,  geen prestatief voetbal meer te bedrijven op zondag en zich te gaan richten op de zaterdag. Dit zal op korte termijn worden voorgelegd aan de leden in een buitengewone algemene ledenvergadering.

Door de maatschappelijke ontwikkelingen wordt het steeds moeilijker prestatief voetbal op zondag te handhaven. Bij de jeugd is nauwelijks interesse, waardoor steeds meer een beroep moet worden gedaan op spelers van buitenaf. Hierdoor komt een logische ontwikkeling van de jeugdopleiding in het geding en zoeken veel spelers na hun juniorentijd hun heil elders. Aan beide kanten heeft dit financiële consequenties en het is juist de primaire taak van een bestuur om de vereniging financieel gezond te houden, iets wat met de recessie en de daarmee teruglopende sponsorinkomsten een steeds groter probleem wordt.

Er wordt inmiddels hard gewerkt aan het definitieve plan. Vast staat dat de huidige trainer Richard Middelkoop, samen met zijn assistent Richard Elzinga, de technische leiding zal krijgen over de zaterdagselectie. Hiermee wordt van beide zijden het doorlopende contract gerespecteerd.

Jarenlang heeft Papendrecht op het hoogste niveau in het amateurvoetbal geacteerd en doet nu een flinke stap terug waarbij wellicht in de kelder moet worden begonnen. Er wordt echter volop gewerkt aan een technisch plan om de vereniging zo snel mogelijk weer op een hoger niveau te brengen. Kern van dit plan is, dat dit zoveel mogelijk moet gebeuren met spelers die hun opleiding bij Papendrecht hebben genoten. Hiermede wordt recht gedaan aan de jeugdopleiding en kan een goede doorstroming worden verkrege

Door de bouw van Fokker zal ook het sportpark wijzigingen ondergaan. Momenteel zijn de gesprekken hierover met de gemeente in volle gang. Een gerenoveerd Sportpark en een nieuwe sportieve uitdaging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.