VV Drechtstreek kampioen

18 mei 2012 door Liesanne
VV Drechtstreek kampioen

PAPENDRECHT - In een zeer spannende wedstrijd is Drechstreek er op Hemelvaarstdag in geslaagd om na verlenging WNC te verslaan met 2-1. Hierdoor promoveert het elftal naar de 1e klasse. Dat is het hoogste niveau waarop men ooit heeft gepeeld.

In het nieuwe seizoen speelt Drechtstreek dus voor het eerst van zijn bestaansgeschiedenis in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Het kampioenschap en de promotie werden binnen gehaald tijdens de beslissingswedstrijd tegen WNC uit Waardenburg. Beide teams hebben om beurten de ranglijst aangevoerd maar het was Drechtstreek dat de promotie afdwong in een zeer spannende beslissingswedstrijd in Woudrichem. Het talrijk opgekomen publiek heeft waar voor zijn geld gekregen. Pas na twee keer een kwartier verlenging was er de apotheose van een knotsgekke competitie waarin beide tegenstanders om beurten enkele weken koploper waren.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al in de elfde minuut. De altijd trefzekere André Zondag schoot de bal schitterend in de kruising buiten het bereik van Timo Epping. Daarna duurde het tot de 28ste minuut voordat Martijn de Jong de loepzuivere voorzet van Chris Koremans kon verzilveren en de gelijkmakende 1-1 in schoot. Drechtstreek had in die fase van de wedstrijd het betere van het spel maar dit leidde niet tot meer doelpunten.

Na de rust gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Voor beide doelen ontstonden gevaarlijke situaties maar tot scoren kwam men niet. Dat betekende dat de wedstrijd met twee maal een kwartier verlengd moest worden. WNC kon tevreden zijn met de 1-1 stand want bij een gelijkspel zou het gunstiger doelsaldo het kampioenschap voor de Waardenburgers zijn. Drechtstreek gaf zich duidelijk niet gewonnen en leek meer kracht over te hebben. In de zesde minuut van de eerste verlenging wist Erwin van der Heiden de verlossende 2-1 op het bord te brengen uit een hoekschop van Remco Koremans die vakkundig werd verlengd door zijn broer Chris. Drechtstreek bleef daarna koel genoeg voetballen om WNC de baas te blijven, ook al ontstonden voor beide doelen gevaarlijke situaties. Bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Christian Pijpers was de ontlading bij het hele Drechtstreek kamp groot en kon voor de spelers, de staf en de in groten getale meegereisde supporters kon het feestje beginnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.