Wedstrijd WNC – Drechtstreek eindigt in gelijk spel

20 februari 2011
Wedstrijd WNC – Drechtstreek eindigt in gelijk spel

PAPENDRECHT - De wedstrijd tegen het altijd lastige WNC uit Waardenburg is voor Drechtstreek geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Vooral in de eerste helft was WNC een stuk gevaarlijker dan Drechtstreek waar op het middenveld regisseur Martijn de Jong door werkverplichtingen ontbrak en waar Stefan Jonkman door een blessure niet in de basis kon starten. WNC speelde fel en zette Drechtstreek behoorlijk onder druk. Het eerste doelpunt van André Zondag kwam in de 29ste minuut dan ook niet als een verrassing. Na een hoge voorzet profiteerde hij van een fout van doelman Laurens Rotman die de bal los liet en hem achter zich zag verdwijnen.

Na de rust bleef John den Dunnen in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Peter van de Merwe die na een verblijf van zes maanden in Zweden weer beschikbaar was voor zijn elftal. Al in de 54ste minuut wist hij op fraai aangeven van Jorn van Drimmelen de gelijkmaker langs de jonge doelman Robin van Heuckelum te schieten: 1-1. Tien minuten later kwam WNC weer voor te staan, opnieuw door André Zondag.

\Met een laag schot wist hij Laurens Rotman opnieuw te passeren en het scheelde niet veel of WNC zou een minuut later uit een vrijwel identieke situatie de voorsprong nog verder hebben uitbreid. Ditmaal werd de bal echter net naast gekopt. Drechtstreek bleef toch geconcentreerd spelen en creëerde enkele goede kansen. Zo werd een hard genomen vrije trap van Jan Abaisa goed gestopt en mislukten doelpogingen van Ton Groffen en Jorn van Drimmelen maar nét. De druk op het doel van WNC nam toe en dit leidde zo’n vijf minuten voor het eind tot de gelijkmakende 2-2 eindstand. Het was opnieuw Peter van de Merwe die na balverlies bij WNC de bal op rechts kreeg aangereikt door Wesley Kiel en in hoog tempo doelman Robin van Heuckelum passeerde.

In de resterende tijd waren er aan beide kanten nog mogelijkheden om een driepunter binnen te halen maar bij het eindsignaal van scheidsrechter Meilink uit Enter moesten beide ploegen met een punt tevreden zijn.
Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis de kraker tegen Sliedrecht dat ongetwijfeld revanche zal willen nemen voor de nederlaag in oktober.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.