Geen promotie voor Drechtstreek

05 juni 2011
Geen promotie voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Ook in de returnwedstrijd tegen Sliedrecht moest Drechtstreek zijn meerdere erkennen in zijn ‘buren’. Net als donderdag wonnen de Sliedrechters met 3-1.  Sliedrecht ging vanaf de eerste minuut fel van start en zette Drechtstreek onder druk. Toch duurde het tot de 40ste minuut voordat de beste man van het veld, Levy Liesdek, de 0-1 aan kon tekenen.

In de tweede helft hield de grotere efficiëntie bij Sliedrecht stand. Drechtstreek had een aantal serieuze oplevingen en kansen bleven zeker niet uit, maat de spelers van Jan Kroos leken al snel te beseffen dat een overwinning met drie doelpunten verschil er voor hen echt niet meer niet in zat. Toen Hakan Tokul in de 60ste minuut de 2-0 in schoot leek de rest van de wedstrijd overbodig geworden. Toch wist René Kunst (op de foto) nog de eer te redden door in de 73ste minuut de enige tegentreffer van de middag in te schieten. In de 79ste minuut zorgde  Timo van der Want voor de 1-3 eindstand.

Zodoende waren de bloemen en de champagne voor Sliedrecht dat hiermee na vele jaren de ambitie om in de eerste klasse te gaan spelen waar heeft kunnen maken. Drechtstreek speelt volgend seizoen gewoon weer in de tweede klasse. Hoofdtrainer Jan Kroos: “Met enkele nieuwe spelers van buitenaf en een aantal talentvolle jongens uit de eigen jeugd hopen we volgende jaar weer mee te doen om de prijzen. Dit seizoen is ondanks het dubbele verlies tegen Sliedrecht toch zeer geslaagd. Vooraf had niemand bij ons durven dromen van een scenario waarin wij de kans kregen om via nacompetitie te strijden voor promotie.” Wordt vervolgd, na de zomerstop.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.