Waaraan stoort Papendrecht zich?

14 mei 2012 door Liesanne
Waaraan stoort Papendrecht zich?

PAPENDRECHT - Ergernissen. Ze lijken soms onlosmakelijk verbonden met gemeenten. Wat zijn ze? Wat doet de gemeente eraan?

Het meldpunt van de gemeente geeft goed inzicht in de ergernissen die Papendrechters ervaren. De top 3 van 2011 bestaat uit geluidsoverlast buren (34 %), honden (31 %) en afval (28 %). De drie ergernissen vormen ruim 90 % van alle afgehandelde meldingen.

Handhavende gemeente

De gemeente Papendrecht zet naast de melddesk zes toezichthouders, BOA’s, in om ergernissen uit de weg te ruimen en de woon- en leefomgeving te verbeteren. Een groot deel van de toezichtstaken vallen onder de afdeling Publiekszaken. De werkzaamheden omvatten onder meer: honden, afval, verkeer, horecacontrole, overlast jeugd, adresonderzoek voor de Gemeentelijke Basis Administratie, inzet bij evenementen en handhaving algemene plaatselijke verordening (APV).

Meldingen                               Aantal

afval en milieu                        111
honden                                    122
geluidsoverlast buren e.d.   135
illegaal lozen                          1
overlast voertuigen                30
Totaal                                       399

Speerpunten

De gemeente stelde in 2010 het uitvoeringsbesluit honden 2010 vast. Handhaving hiervan was dan ook één van de speerpunten in 2011. Ook omdat er veel klachten van bewoners zijn over hondenpoep. De BOA’s surveilleren daarbij ook in burgerkleding omdat hondenbezitters hun gedrag aanpassen als zij in de buurt zijn. In december controleerden BOA’s samen met de brandweer horeca op brandveiligheid, exploitatieen de kansspelvergunning. Alles bleek in orde.

Een melding doen kan via de website van de gemeente Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.