Meldpunt veiligheid en leefbaarheid geopend

27 augustus 2003

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 1 september heeft de gemeente Papendrecht een meldpunt Veiligheid en Leefbaarheid. Het meldpunt is vooral bedoeld voor meldingen die te maken hebben met (gevoelens van) onveiligheid. Meldingen kunnen persoonlijk bij de centrale receptie in het gemeentehuis worden gedaan of telefonisch op het telefoonnummer 078 - 6418911. Het is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Het meldpunt houdt in dat er één duidelijk contactpunt is voor inwoners van Papendrecht, waar zij terechtkunnen met meldingen betreffende defecten of gebreken in openbare gebied, die gevaarlijk of hinderlijk zijn. De gemeente geeft meldingen zo nodig snel door aan de politie en houdt een registratie bij. De politie kan dan eventueel maatregelen treffen. Met het meldpunt hopen gemeente en politie meer duidelijkheid te verschaffen over het aantal meldingen en de aard en de afhandeling ervan. De registratie is ook bedoeld om op wat langere termijn patronen te kunnen ontdekken en naar aanleiding daarvan bijvoorbeeld vandalisme aan te pakken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.