Drechtstreek nog kandidaat kampioenschap

14 mei 2012 door Liesanne
Drechtstreek nog kandidaat kampioenschap

PAPENDRECHT - Het was zaterdag een spannende voetbalmiddag zowel boven als onder aan de ranglijst van de tweede klasse F. Drechtstreek dat in Dordrecht met 2-5 won van DFC wist aan het eind van die wedstrijd nog niet of het kampioen was of dat het er nog een beslissingswedstrijd tegen WNC gespeeld moest worden. 

Bij het eindsignaal in Dordrecht restten er nog tien minuten van de wedstrijd van WNC tegen Schelluinen bij een stand van 3-3. Het Drechtstreek kamp wachtte op het veld van DFC af of er in Waardenburg nog gescoord zou worden. Bij de 3-3 stand zou Drechtstreek kampioen zijn geworden maar WNC wist twee minuten voor het eind van de wedstrijd via een penalty nog 4-3 te scoren. Dit betekent dat beide ploegen elkaar donderdag om 14.30 uur gaan treffen in een beslissingswedstrijd in Woudrichem. Dan zal moeten blijken of het Drechtstreek lukt om voor het eerst sinds 22 jaar weer een kampioenschap binnen te halen.

De wedstrijd begon veelbelovend na een vroege goal in de derde minuut van Erwin van der Heiden die fraai in schoot. Hans Keesmaat stopte de bal af en tikte hem op de diepgaande Peter van de Merwe die voorzette op Van der Heiden, die niet aarzelde. Zo’n tien minuten later was het de altijd gevaarlijk Marvin Hooplot die de gelijkmaker in schoot nadat scheidsrechter Roeland een fikse overtreding direct daar aan voorafgaand onbestraft liet. Ondanks deze tegenvaller bleef Drechtstreek aandringen. Er ontstonden wederzijds enkele kansen maar Drechtstreek trok het spel steeds meer naar zich toe. Een kwartier voor het eind van de eerste helft was het opnieuw Erwin van der Heiden die hard uithaalde en de bal achter doelman Michael Bekkers knalde.

Na rust kwam DFC goed uit de startblokken. Het zette Drechtstreek stevig onder druk maar liet daardoor ook ruimte op eigen helft. Het duurde tot de 67ste minuut voordat Peter van de Merwe de 3-1 in schoot op aangeven van Remco Koremans. De wedstrijd leek beslist maar vijf minuten later bracht Cliten Sewpersad met een schitterende bal in de kruising de stand toch op 2-3. Zo’n vijf minuten voor het eind speelde Chris Koremans zich nog twee keer geweldig vrij en bepaalde de eindstand op 2-5.

Met de 2-5 zege op DFC pakte Drechtstreek in elk geval de derde periode omdat Altena onderuit ging bij Hardinxveld. Altena is hiermee verzekerd van nacompetitie. Wint WNC het beslissingsduel dan neemt Altena de eerste periode van WNC over, zegeviert Drechtstreek dan ontvangt de Brabantse ploeg de derde periodetitel van de Papendrechtse club. Het is nog onzeker wie Altena in de eerste play-offs-ronde ontmoet. Pakt Drechtstreek het algemeen kampioenschap, dan moet Altena het opnemen tegen Dinteloord dat de eerste periodetitel in de tweede klasse E veroverde.

Onderaan vielen wel alle beslissingen. Na Groote Lindt degradeert ook Schelluinen rechtstreeks ondanks dapper verweer bij WNC dat hard moest strijden om de drie punten te pakken (4-3). Ameide ontsnapte aan de degradatiedans door GDC te verslaan (3-0). De ploeg krijgt nu via de promotie-degradatie play-offs met de periodekampioenen van de derde klas kans het tweedeklasserschap te behouden. Dat zelfde geldt voor GJS dat weliswaar hekkensluiter Groote Lindt klopte maar de veilige tiende plek op de ranglijst toch niet wist te bereiken. Het eindigde met evenveel punten als GDC dat zich op doelsaldo veilg speelde. 

Aanvang van de wedstrijd WNC - Drechtstreek in Woudrichem is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.