Bevrijdingsconcert Sky High

06 mei 2012 door Ellen Verdoorn

PAPENDRECHT

 

“Papendrecht mag trots zijn op zo’n orkest”. Met die woorden sloot Ruud Welle, dirigent van Excelsior Papendrecht en in het dagelijks leven manager van de Koninklijke Marinierskapel, het traditionele Bevrijdingsconcert af. Ook de voorzitter van het Oranjecomité, Wim de Leur, stak zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. “Na een bruisende en zonnige Koninginnedag, een emotionele 4-mei herdenking, bracht 5 mei een feestelijke finale, die letterlijk Sky High was”. Daarmee verwijzend naar het thema van dit jaar, “Papendrecht Sky High”.
 
Al bij de opening, met Rule Brittannia, werd duidelijk dat Excelsior zichzelf dit jaar ging overtreffen. Het werd een avond vol triomfen. Van vrolijke marsen tot ontroerende chansons, het was er allemaal. De vrijwel uitverkochte zaal reageerde emotioneel toen plotseling van achter uit de zaal de Schotse doedelzakspeler Tim Martin, verscheen, voorafgegaan door twee drummers. Samen met Excelsior wist hij een indrukwekkende sfeer op te roepen. Ook Marco Bakker liet blijken dat zijn prachtige Bariton nog niets aan kracht heeft ingeboet. Hij genoot overduidelijk van de samenwerking met het Papendrechtse orkest. Nog enthousiaster was hij na zijn samenzang met Eline Welle, dochter van de dirigent. Met een prachtig Zweeds chanson, had zij het publiek al eerder weten te ontroeren. Hoe zij de afgelopen jaren is gegroeid, bleek wel toen ze het prachtige duet All I ask of you zong met Marco Bakker. Ze waren gelijken en dat liet Marco Bakker ook blijken. “Wat een talent”, zei hij na afloop.
 
Ook prachtig jong talent was in een wervelende show voor de pauze te horen van Zazi, een drietal buitengewoon getalenteerde jonge vrouwen die zichzelf op tal van instrumenten begeleidden. Ze hadden dit jaar al triomfen gevierd in de VS, Canada en Engeland, maar lieten goed blijken dat ze het publiek in De Willem ook enorm waardeerden. “Papendrecht gaat los”, zei een van de zangeressen, nadat het publiek enthousiast reageerde op een van hun nummers.
 
Het concert werd afgesloten met Amazing Grace. Dirigent Ruud Welle ging bijna letterlijk Sky High toen hij dat laatste nummer mocht dirigeren. Excelsior, Marco Bakker, Eline Welle, Tim Martin, Zazi, wat een prachtige avond was het daar in De Willem. Het bleef na afloop dan ook nog lang erg gezellig in de foyer.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.