Echtpaar Van den Herik 60 jaar getrouwd

03 mei 2012

PAPENDRECHT - Op donderdag 3 mei bezocht burgemeester C.J.M. de Bruin het echtpaar Van den Herik in de woning van mevrouw, Waalburcht afdeling Binnenhof. De burgemeester feliciteerde het diamanten paar met het feit dat zij op zondag 29 april 60 jaar getrouwd waren.
 
Corrie Krijgsman en Cees van den Herik ontmoetten elkaar vlak na de oorlog in 1945 op het Oude Veer in hun geboorteplaats Papendrecht. Dat was toen een soort  jongeren-ontmoetings plek. Nadat Cees zijn militaire dienst in Indië had vervuld, trouwden zij op 29 april in 1952. Na enige tijd buitendijks in de Kerkbuurt te hebben gewoond, verhuisden zij na de watersnood naar de nieuwbouw in de Meeuwenstraat.

In 1959 emigreerden zij met 4 kinderen naar Canada. Moeder Corrie kon Papendrecht en de familie echter niet missen, zodat na ca. 3 jaar de terugreis werd gemaakt. Met inmiddels 6 kinderen was deze bootreis voor iedereen een hele belevenis. Cees heeft vervolgens altijd voor Aviolanda, later Fokker gewerkt. Corrie zorgde voor het gezin, dat uitgroeide tot 7 kinderen. Inmiddels hebben de trotse opa en oma 14 kleinkinderen en is onlangs het 1e achterkleinkind geboren.
 
Beiden waren liefhebber van het zingen in een koor.Zij werden lid van het bekende koor Deo Cantemus in Rotterdam. Daarmee verzorgden zij de welbekende Kerstconcerten in de Doelen.Ook traden zij veel op in het buitenland. Corrie is de laatste jaren helaas geestelijk achteruitgegaan, maar verder nog gezond. Cees loopt niet meer zo gemakkelijk, maar redt zich nog prima. Met zijn scootmobiel gaat hij nog overal naar toe.
Op 19 mei viert het echtpaar samen met kinderen en (achter)kleinkinderen hun 60 jarig huwelijk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.