9 geslaagden voor gele band Krav Maga

02 mei 2012
9 geslaagden voor gele band Krav Maga

PAPENDRECHT - Op zaterdag 28 april 2012 heeft het Papendrechtse Safety and Selfdefense een examen voor de gele band Krav Maga georganiseerd in de Gymnastiekzaal van De Kameleon aan de Noordersingel. De 9 geselecteerde leerlingen, 6 mannen en 3 vrouwen hebben na een 2 uur durend examen hun gele band behaald.

Jeroen van Mierle (coach) legt uit: "Het examen omvatte o.a. allerlei stoottechnieken, ellebogen en trappen, maar ook verdedigingen tegen verwurgingen en headlocks. Deze technieken moesten eerst statisch worden uitgevoerd en daarna tijdens een stress dril. De stress drill hield in dat iedere kandidaat om de beurt door de rest werd aangevallen. Men wist niet van welke kant de aanval zou komen of welke aanval ingezet zou worden. Dit is een simulatie van wat er op straat of in een kroeg kan gebeuren tijdens een vechtpartij.

Krav Maga is een Israelisch verdedigingssysteem, echter de 1e regel is: “Vemijdt het gevecht”. Maar word je gedwongen om je te verdedigen dan ga je er 100% voor!"

De beoordeling werd verzorgd door Jeroen van Mierle van S&S en Rob Meijnen van Protect Invest.

Voor meer informatie, zie www.safetyandselfdefense.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.