Indrukwekkende open dag Krav Maga

08 januari 2011
Indrukwekkende open dag Krav Maga

PAPENDRECHT - Safety & Selfdefense uit Papendrecht organiseerde zaterdag 8 januari een open dag. Onder leiding van het demonstratie team van Safety en Selfdefense kon het publiek kennis maken met het Israëlisch zelfverdedigingssysteem Krav Maga, een techniek waarmee je jezelf kunt verdedigen in geval van nood.


Het doel van deze opendag was Krav Maga te introduceren in Papendrecht. Bij dit systeem gaat het erom je tegenstander uit te schakelen, weliswaar binnen de regels van proportionaliteit.”

Krav Maga is niet vergelijkbaar met vechtsporten, het is een no nonsense systeem, gebaseerd op menselijke reacties onder stress. Sinds de introductie van Krav Maga in 2003 heeft het systeem een vlucht genomen. Hoe dat komt? De maatschappij wordt steeds gewelddadiger en dat is ook de reden dat Krav Maga gegeven wordt. Iedereen kan het aanleren, jong, oud, man vrouw; je hoeft er niet sterk voor te zijn. Het gaat namelijk om doorzettingsvermogen en mentaliteit. Het gaat niet enkel om fysiek winnen, maar ook om het winnen van tijd, zodat er hulp kan komen.” Krav Maga wordt bij Safety & Selfdefense gegeven aan personen vanaf 16 jaar.

foto: luxfoto

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.