Drechtstreek laat 2 punten liggen tegen GJS

23 april 2012
Drechtstreek laat 2 punten liggen tegen GJS

PAPENDRECHT - Opnieuw kwam Drechtstreek zaterdag niet verder dan een gelijkspel, ditmaal in de uitwedstrijd tegen GJS in Gorinchem. Als het elftal van Jan Kroos zo blijft presteren dan kon het wel eens moeilijk worden om zelfs maar de nacompetitie te halen. Met nog twee wedstrijden te gaan voelt het de hete adem in de nek van Altena dat maar blijft winnen. Het behalen van de derde periodetitel, waar DFC de leiding heeft, lijkt onhaalbaar omdat de Dordtenaren aan een uitstekende serie bezig zijn. Het blijft dus afwachten of de voorsprong van twee punten op Altena in de komende twee wedstrijden behouden kan worden.

Drechtstreek begon voortvarend aan de wedstrijd maar kon niet verhinderen dat een zeer fraai afstandschot van Louis Damen achter doelman Epping verdween. Zo keek men al na zeven minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Drechtstreek zette veel druk op GJS dat meerdere malen aan de noodrem moest trekken. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied plaatste Remco Koremans de bal goed op het hoofd van zijn broer Chris die vier minuten later al de gelijkmaker in kopte. Naarmate de eerste helft vorderde was het Drechtstreek dat het betere voetbal liet zien. Het slaagde er echter niet in om te scoren.  Dat lukte GJS wel en het was opnieuw Louis Damen die scoorde, ditmaal door van dichtbij en terugspringende bal in te tikken. 

Na de rust werd het een eenzijdige wedstrijd. Elf voor hun eigen doel ingegraven GJS spelers slaagden er lange tijd in om de onophoudelijke stroom Papendrechtse aanvallen af te stoppen. Het wist op alle door de scheidsrechter toegestane manieren het aanvallende spel van Drechtstreek te ontregelen. Toch scoorde Geraldo Alken in de 72ste minuut de gelijkmakende 2-2. In het resterende deel van de wedstrijd was het de jonge doelman Angelo Perini die uitgroeide tot de held van GJS. Met de meest acrobatische reddingen was hij het die het veel beter voetballende Drechtstreek op een gelijkspel wist te houden. Hoe vaak er ook op zijn doel werd geschoten, het was steeds Perini die iedere bal wist te pareren. 

Zo gaat Drechtstreek af op de laatste twee wedstrijden van de competitie. Komend weekend wordt er niet gespeeld en op 5 mei speelt het thuis tegen Ameide. De week erna wordt de competitie afgesloten met de uitwedstrijd tegen DFC. Pas dan zal blijken of Drechtstreek deel zal gaan nemen aan de nacompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.