Laatste ZRO wedstrijd voor de Geul

23 april 2012

PAPENDRECHT - Ook dit weekend stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de zwemmers van de Geul: de laatste ronde in de regionale ZRO-A competitie werd gezwommen. De Geul stond na vier wedstrijden op de zesde plaats en hoopte minimaal deze plaats vast te houden, dat zou een prachtig eindresultaat zijn.

In het 50 meterbad in Dordrecht zette de Geul een prima prestatie neer en het is ook nu nog even afwachten wat de uiteindelijke eindstand in de ZRO-A competitie zal zijn.
Omdat de wedstrijd in het 50 meterbad werd gezwommen konden er niet al te veel persoonlijke records genoteerd worden maar een aantal zwemmers slaagde er toch in zichzelf te verbeteren op één of meer afstanden. Het PR record kwam op naam van René Verhagen, die op de 200 wissel 23 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Tim van Heeswijk zette zelfs twee PR’s op de klokken: zowel op de 100 vrij als op de 50 school verbeterde hij zijn beste tijd. Ook Iris van Valen zwom een PR op de 100 vrij en Sam IJzerman verbeterde zich flink op de 200 wissel. Joran Bakema zwom een mooi PR op de 100 vlinder.
Daarnaast waren er nog twee Geulzwemmers die een individuele medaille wisten te veroveren. In de categorie jongens junioren 4 zwom Jesse de Win naar het zilver op de 100 school en in diezelfde categorie pakte Thomas Verhoeven het brons op de 50 rug.
De dames moesten aan de bak voor de zware 200 vlinder. Juniorenzwemster Sabrina de Graaf leverde een prestatie van formaat door naar de 7e plaats te zwemmen. Pauline Tieleman zorgde voor de overige punten. 
De heren zwommen de minstens zo zware 400 wissel. Jasper de Win haalde hier een mooie 4e plaats en Giovanni den Ouden werd 7e. 
In de categorie meisjes junioren 3 zwom Sabrina de Graaf naar een 5e plaats op de 100 vrij, op de 50 school was er een 7e plaats voor Iris van Valen. Bij de jongens werd Ben Muller 4e op de 100 vrij, Bas van Middelkoop zorgde met een zesde plaats voor de rest van de punten. Max Muller zwom exact dezelfde tijd maar kreeg van de jury de B-tijd toegewezen en werd dus 7e.  Op de 50 school voegde Bas hier nog een 6e plaats aan toe. 
In de categorie jongens jeugd zwom Tim Muller op de 100 vlinder en de 100 vrij naar een mooie 5e plaats. Juniorenzwemmer Jesse de Win zorgde voor de overige punten. 
Bij de laatste ZRO wedstrijd staan er altijd twee grote estafettes op het programma: de 8x50 vrij en de 8x50 wissel. Op de 8x50 vrij werd het Geulteam met Carmen Muilwijk, Ivan van Omme, Sabrina de Graaf, Giovanni den Ouden, Sunanda van Heteren, Tim Muller, Djamari Oetringer en Jasper de Win knap vierde. De 8x50 wissel verliep net zo voorspoedig en ook op deze afstand werd het Geulteam met Sunanda van Heteren, Ivan van Omme, Carmen Muilwijk, Yuri van omme, Sabrina de Graaf, Giovanni den Ouden, Pauline Tieleman en Jasper de Win vierde.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.