Bewoners Rivas-locatie De Markt ontvangen BrainTrainerPlusTM

23 april 2012

PAPENDRECHT - Papendrecht, 23 april 2012 – Bewoners van Rivas-locatie De Markt in Papendrecht ontvingen maandag 23 april een BrainTrainerPlusTM. De BrainTrainerPlusTM is een handzame computer waarmee ouderen spel en hersengymnastiek combineren. De aanschaf van BrainTrainerPlusTM was mogelijk dankzij steun van het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden. De bewoners kregen na de overhandiging meteen een demonstratie.   

 Activeren en trainen

De geheugentrainer combineert plezier en ontspanning met nuttige oefeningen. ‘Met de verschillende spellen van de BrainTrainerPlusTM activeren bewoners hun geheugen. Daarnaast trainen ze hun rekenvaardigheid, hand-oogcoördinatie en reactievermogen’, vertelt Henk van Gemert, teamleider bij De Markt. 

Zelfstandig aan de slag

‘Het mooie aan de BrainTrainerPlusTM is dat onze bewoners hiermee zelfstandig aan de slag kunnen’, vervolgt Van Gemert. ‘Dat is voor bewoners die niet graag meedoen aan groepsactiviteiten erg belangrijk. Zo blijven ze namelijk wel actief. De bewoners kunnen echter ook samen spellen spelen waarin vragen en foto’s uit het heden en verleden zijn verwerkt. Daardoor kunnen we de computer ook in groepsverband gebruiken.’

Blij

Zowel bewoners als medewerkers zijn blij met de gift van het Rabofonds. Van Gemert: ‘Veel van onze bewoners kunnen niet met de computer overweg. Voor de BrainTrainerPlusTM is dat ook niet nodig. We zijn daarom hartstikke blij met deze aanwinst voor onze bewoners.’

Steun

Voor de BrainTrainerPlusTM ontving Rivas-locatie De Markt een donatie van het Rabofonds. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Jolanda Horde, communicatiemedewerker bij Rabobank Drechtsteden: ‘De coöperatieve Rabobank is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven. Wij investeren daarvoor graag in oplossingen die belangrijk zijn voor de regio.’ De heer Oudenaarden, aanwezig bij de overhandiging en tevens commissielid van het Rabofonds: ‘Deze BrainTrainerPlusTM helpt ouderen ‘bij te blijven’. De commissie vond het meteen een goed initiatief.’ 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.