Help nu mee aan de estafetteloop voor Rolling On Wheels

23 april 2012 door Josette Huisman

PAPENDRECHT -  Van 30 juni tot 7 juli wordt er voor de 3e keer een rolstoelestafette georganiseerd door Rolling On Wheels voor 16 jongeren die Duchenne hebben. Duchenne is een ziekte die er voor zorgt dat de spiercellen afbreken en niet meer aangemaakt worden, waardoor de spieren slapper worden.

Eén van de jongeren die hier aan meedoet is Robin Matena. Hij komt uit Papendrecht, is 19 jaar en heeft ook de spierziekte Duchenne. Hij gaat samen met de anderen in één week tijd 450 km rijden! Helemaal van Kamperland, Goes, Yerseke, Roosendaal, Oirschot, Eindhoven, via Arcen naar Loon op Zand en vervolgens van Oud Beijerland naar Hellevoetsluis en Hoek van Holland. De finish is op 7 juli bij Beach Club Royal in Hoek van Holland

Met de estafette wil hij zoveel mogelijk geld op gaan halen voor Stichting Rolling On Wheels, omdat deze stichting al 15 jaar een hoop doet voor kinderen en volwassenen die in een rolstoel zitten. Zij bieden deze kinderen en hun ouders o.a. het ongebonden vakantiegevoel of een onbezorgd dagje uit! Dat maken ze mogelijk door de verhuur van aangepaste vervoer- en kampeermiddelen, chalets en de organisatie van leuke activiteiten.

Met het geld dat de jongeren ontvangen voor de estafetteloop, willen ze een nieuwe kleine rolstoelbus kopen. Op dit moment maken zij nog gebruik van de ‘pausmobiel’, maar deze is heel hard aan vervanging toe. Daarom hopen ze met dit unieke evenement zoveel geld op te halen dat de pausmobiel vervangen kan worden door een praktische kleine bus.

Om dit mogelijk te maken is er een hoop geld nodig. Daarom kunt u Robin sponsoren door een willekeurig bedrag over te maken naar girorekening 180622 t.n.v. Rolling On Wheels Maasdijk o.v.v. Robin. U vindt meer informatie over de rit op www.Rollingonwheels.nl. Voor meer informatie over de stichting Rolling On Wheels kunt u kijken op www.stichtingonwheels.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.