PKC plaatst zich voor Ahoy

16 april 2012
PKC plaatst zich voor Ahoy

PAPENDRECHT - Op zaterdag 14 april speelde PKC de return van de kruisfinale tegen Blauw-Wit in Amsterdam.

Blauw Wit begon de eerste helft, zoals werd verwacht, fanatiek, en bij 2-0 leken de Amsterdammers een goed begin te maken. Maar PKC counterde en bij 5-5 was er weer evenwicht. Even namen de Papendrechters het voortouw, maar daarna nam Blauw Wit het weer over. Tot de rust ging het daardoor heel gelijk op: 14-14.

Het moest dus in de tweede helft beslist gaan worden. Opnieuw begon Blauw-Wit goed en nam een kleine voorsprong, maar PKC bleef aanhaken bij 16-15. Het werd weer gelijk door Nadieh: 16-16. Het spel werd daarna steeds fysieker. Het werd een gevecht op leven en dood.

Tom Kalkman bracht PKC weer op voorsprong: 16-17. Een gemiste strafworp door Gerald van Dijk liet de gemoederen hoog oplopen, maar daar was de 17-17. Na de 17-18 door Nadieh ging het PKC-publiek er volledig achterstaan.

Blauw Wit haakte weer aan via Marc Broere: 18-18 en 19-18 door Gerald van Dijk. Tom Kalkman maakt 19-19. En daar was Nadieh: 19-20. Richard bracht PKC nog verder vooruit: 19-21 met nog 10 minuten te spelen.
Een strafworp bracht Blauw-Wit weer dichterbij: 20-21 en vervolgens maakte Gerald van Dijk weer gelijk: 21-21.
Laurens Leeuwenhoek zet PKC met een strafworp op voorsprong: 21-22 met nog vijf minuten te spelen.

Met nog slechts één minuut te spelen krijgt Blauw-Wit een strafworp en staat het weer gelijk: 22-22.
Maar dan maakt Suzanne Struik aan alle onzekerheid een einde: 22-23, wat ook de eindstand is.

PKC staat weer in de finale in Ahoy! De tegenstander is dan Koog Zaandijk, een angstgegner voor PKC. De laatste keer dat PKC in Ahoy de finale won, is alweer 7 jaren geleden, zie ook link onder. Het wordt dus weer de hoogste tijd! 

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.