PKC zet grote stap richting AHOY Finale

08 april 2012
PKC zet grote stap richting AHOY Finale

PAPENDRECHT - PKC speelde op zaterdag 7 april de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen in de PKC-hal, namelijk de 1e kruisfinale wedstrijd tegen Blauw Wit uit Amsterdam bracht heel wat toeschouwers op de been. De P-side was tot de nok toe gevuld met laaiend enthousiaste supporters, die vanaf het begin signaal achter de Groen-Witte brigade gingen staan en tot het eindsignaal de ploeg bleven opzwepen. En het werd een meeslepend duel, met veel inzet en wilskracht van beide ploegen.

Met 2x Tom Kalkman (2-0), gevolgd door 2x Steffen Pang (2-2) was de wedstrijd na vijf minuten al helemaal los. Weer wist PKC een klein verschil te verkrijgen (5-3), maar de Amsterdammers bleven aanhaken en met nu 2x Ruud Willemsen werd de stand weer gelijk bij 5-5. Voorbij de Papendrechters kwamen de Amsterdammers echter nooit deze middag. Met nog zo'n 14 minuten te spelen wist PKC het verschil voor het eerst op drie punten te krijgen (9-6) en enkele minuten later zelfs op een verschil van vier, door twee mooie afstandschoten van Suzanne Struik: 11-7. In een wat rommelige slotfase van de eerste helft kwam Blauw Wit langzaam weer dichterbij en sloot weer aan bij 13-12 net voor rust. Suzanne Struik gaf de Papendrechters in de allerlaatste seconde van afstand nog wat extra ruimte: ruststand 14-12.

PKC kwam scherp uit de pauze en vooral verdedigend werd er veel druk gelegd op de Amsterdammers, die in die fase niet tot scoren konden komen. Drie minuten na rust stond het ineens 17-12 en de eerste dreun was door PKC  uitgedeeld. Marc Broere kon het eerste wapenfeit van Blauw wit doen aantekenen na vijf minuten: 17-13.
PKC  denderde vervolgens door naar 20-13, wat Blauw Wit deed grijpen naar een Timeout. In een ultieme poging probeerden de Amsterdammers weer dichterbij te kruipen; met 4 treffers op rij leek dat ook redelijk te lukken: van 22-14 werd het snel 22-18 en beloofde het nog een heel spannend laatste kwartier te gaan worden. Lara Boonstoppel doorbrak deze opmars door 2x slim te scoren: 24-18, waarmee het laatste stukje geloof bij Blauw Wit begon weg te ebben.

De scherpte was weg en vermoeidheidsverschijnselen gingen zich tonen, waardoor het spel enkele malen stil kwam te liggen. PKC kon simpel naar het einde van de wedstrijd toe spelen, luid bejubeld door de P-side. Bij het eindsignaal stond er 27-20 op het scorebord en kon het feest in de PKC-hal gaan losbarsten.

Het werd dus een mooie en verdiende overwinning voor PKC, dat in de komende dagen in Amsterdam moet proberen de volgende stap richting de finale in AHOY te zetten. De Amsterdammers zullen twee overwinningen op rij nodig hebben om dit alsnog te voorkomen.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.