Klein Orkest van Excelsior Papendrecht behaalt 1e prijs op festival ToBe

14 april 2012 door Ellen Verdoorn

PAPENDRECHT -  Het opleidingsorkest van Excelsior Papendrecht, het Klein Orkest genaamd, heeft afgelopen zaterdag onder leiding van Hessel Veldman een 1e prijs in de wacht gesleept bij het HAFA-festival van Stichting ‘ToBe’ in ‘De Baerne’ te Barendrecht.

Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe biedt opleidingen op het gebied van o.a. muziek, en organiseerde op zaterdag 14 april jl. een festival voor harmonie- en fanfareorkesten. Het Klein Orkest van Excelsior Papendrecht heeft in de categorie gevorderden deelgenomen aan het evenement en met een 1e prijs een geweldig resultaat behaald.

Het Klein Orkest speelde achtereenvolgens Millennium Song, Pleasure for Band, Music for the festival (verplicht werk) en The Muppet Show Theme. Het orkest werd beoordeeld op zowel muzikale aspecten als presentatie maar de bijzondere aandacht van de jury ging uit naar het verplichte werk dat speciaal voor het festival is gecomponeerd door Ivo Kouwenhoven. De jury, bestaande uit Cathy Cotoun, Monique Kruijdenberg en Wim Soeters, roemde de chemie tussen dirigent en orkest, de mooie fanfare-klank van het orkest en de strakke leiding van de dirigent.
 
Meer informatie over Excelsior is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl en te allen tijde op te vragen via info@excelsiorpapendrecht.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.