Milieujaarverslag met mijlpalen

12 april 2012 door Liesanne
Milieujaarverslag met mijlpalen

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders hebben het lokaal milieujaarverslag 2011 vastgesteld. Dit verslag geeft een overzicht van de belangrijkste milieuactiviteiten die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. Er zijn, zowel lokaal als in samenwerking met de regio Drechtsteden, meerdere mijlpalen bereikt. 

Enkele voorbeelden van zaken die regionaal zijn aangepakt: de actualisering van de routering van gevaarlijke stoffen in Zuid-Holland Zuid, de ingebruikname van walstroomkasten langs de rivier en de oplevering van het regionaal bodembeheerplan en het milieubeleidsplan Drechtsteden 2011-2015. Bij zorginstellingen in de Drechtsteden is het project Energiebesparing uitgevoerd. Een andere mijlpaal is het ondertekenen van het convenant Energiebesparing bij supermarkten. 

Lokaal is er ook het een en ander te melden. Zo heeft Papendrecht deelgenomen aan de Europese Mobiliteitsweek. Bij wijze van proef is bij het winkelcentrum Wilgendonk LED-verlichting aangebracht. 

Papendrecht deed mee aan het educatief programma ‘Water’ voor basisscholieren. Het schip De Watervlo waarop dit programma zich afspeelde meerde af in de gemeente. Wethouder Joke Reuwer opende de activiteiten. 

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.