Scholen Drechtsteden bezochten educatief Watermuseum De Watervlo

10 april 2011
Scholen Drechtsteden bezochten educatief Watermuseum De Watervlo

PAPENDRECHT - Water! Overal van levensbelang. Dat symboliseerde de Waterkoningin met het te water laten van een draaiende wereldbol aan de Loswalkade in Papendrecht. Onder het toeziend oog van wethouder Reuwer van Papendrecht, heemraad Kool en leerlingen van basisschool Het Kofschip gaf zij zo de aftrap voor een serie waterlessen in de Drechtsteden op educatief schip “De Watervlo”.   
 
Ook in Dordrecht en Zwijndrecht meerde het schip tussen 29 maart en 5 april aan en volgden basisschoolleerlingen er een interactief waterprogramma. Behalve leerlingen kon ook het algemeen publiek een kijkje komen nemen op "De Watervlo". Maar  er waren ook activiteiten elders, zoals in Dordrecht. Daar ontving locodijkgraaf Van Eekhout de leerlingen op de Voorstraat, een waterkerende dijk. 
De wereld van “De Watervlo” 
Een proefje met een waterkolk was één van de vele activiteiten op het schip, dat kriskras door het land vaart om kinderen alles te leren over water. Met allerlei proefjes komen zij alles te weten over nut en noodzaak van water. Het schip is eigendom van het Arnhemse bedrijf Triple E, dat op uitnodiging de deuren opent voor schoolkinderen. 

Stroom
De Watervlo reist door Zuid-Holland in het kader van de campagne Stroom (2011 – 2012), een samenwerkingsproject van gemeenten, waterschappen en provincie.
Hierin werken 22 Zuid-Hollandse centra voor natuur- en milieueducatie (NME) samen aan een uniek aanbod. Zij bieden specifieke water- en energieprojecten aan, die een directe bijdrage leveren aan inzicht in de waterproblematiek: het behouden van ‘droge voeten, schoon water’ (waterveiligheid en waterkwaliteit), energiebesparing en een gezond binnenklimaat. De projecten zetten niet alleen in op bewustwording, maar vooral ook op duurzaam gedrag en concrete maatregelen. Daarmee kan een flinke winst behaald worden! 

Waterproducten
Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft voor scholieren een uitgebreid Waterarrangement. Hieronder valt ook “Waterzigt op Weizigt”, een samenwerkingsproject tussen Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Rijkswaterstaat en gemeente Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.