Astrid Verweij gaat starten met Italiaanse Kookworkshops

10 april 2012
Astrid Verweij gaat starten met Italiaanse Kookworkshops

PAPENDRECHT - Vanaf dit voorjaar organiseert Astrid Verweij van ItaliaMondo kookworkshops en cursussen “Beleef de Italiaanse keuken”.

De workshops vinden plaats in de Kookstudio van Kookgemak aan de Scheepvaartweg 1 in Papendrecht en duren van 18.00 uur tot 22.00 uur. U gaat aan de slag om heerlijke gerechten te koken en gaat deze uiteraard zelf ook weer opeten. De gerechten worden zoveel mogelijk bereid met biologische ingrediënten.

De Italiaanse chef Federico Tittoni reist met u door streken en seizoenen.
Voor 2012 zijn er een aantal workshops samengesteld aan de hand van seizoenen en streken.

Men kan zich ook aanmelden met een groep. In dat geval kan er een workshop geheel op maat worden gemaakt. Leuk als bedrijfsuitje of afsluiting van een gezellige dag met vrienden.

De kosten bedragen € 69,95 per avond inclusief ingrediënten, water, wijn, fris, koffie en thee en de recepten.
 
Opgeven kan via mail info@italiamondo.nl, het contactformulier op de website www.italiamondo.nl of bel 06 - 20 41 03 66. 

De agenda voor 2012 is als volgt:

7 mei: Sapori della primavera (De smaak van de lente)
Ervaar de smaken die dit geweldige seizoen met zich meebrengt! Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een breed assortiment seizoensproducten. Samen maken we een mooi lentemenu klaar. We zullen enkele voorgerechten maken, een mooie pasta en natuurlijk een heerlijk vleesgerecht. Als afsluiter een lenteachtig toetje.
 
11 juni: Facciamo la pasta (Pasta workshop)
La pasta is het gerecht dat Italië op de kaart heeft gezet. Laten we samen het pastadeeg kneden!Tijdens deze workshop maken we niet alleen pasta maar ook enkele sauzen die goed passen bij de pasta.
 
9 juli: E arrivata l’estate (de zomer is aangekomen)
Ervaar de zomerse smaken die de Italiaanse laars te bieden heeft. Tijdens deze workshop bereiden we samen enkele klassieke, Italiaanse zomergerechten. Laat je door Federico meevoeren door de zomerse smaken die de Italiaanse keuken rijk is.
 
6 augustus: Il menu leggero (een “light” menu)
Het mediterrane dieet is bij iedereen bekend en krijgt nog steeds veel lof over de hele wereld. Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om heerlijke zomerse gerechten te maken.
 
3 september: Profumi di bosco (de geuren van het bos)
Tijdens deze workshop zullen we samen een wandeling maken door het bos en aan de hand van de recepten dit breed smaakpallet tot leven laten komen. Kom en ervaar de geur van het bos!

8 oktober: I classici (Italiaanse klassiekers)
Iedereen kent wel de Italiaanse klassiekers. De insalata caprese, spaghetti carbonara of de saltimbocca alla romana en wat te denken van de tiramisù. Tijdens deze workshop leert Federico je de trucjes om deze traditionele gerechten te maken zoals je ze in Italië geserveerd krijgt.

15 oktober: E arrivato l’autunno (de herfst voor de deur)
Met de herfst in volle gang is deze workshop toegespitst op typisch Italiaanse herfstgerechten. Van een aantal mooie voorgerechten tot een fantastische hoofdgerecht. Na deze workshop weet je waarom Italianen zelfs in de herfst kunnen lachen!

5 november: La cucina Sabina (de Sabijnse keuken)
In deze streek (in de heuvels bij Rome) is Federico geboren en tijdens deze workshop laat hij de smaken proeven waarmee hij is opgegroeid. Eenvoudige smaakcombinaties die generaties lang zijn doorgegeven van moeder op dochter. Door deze workshop maak je kennis met de mooie en smaakvolle gerechten die de Sabijnse heuvels hebben voortgebracht. Van eenvoudig voorgerecht tot een mooi stevig vleesgerecht.

3 december: Il cenono (het kerstmenu)
Il cenone, zoals in Italië het kerstdiner wordt genoemd, staat bol van traditionele Italiaanse gerechten. Tijdens deze workshop bereiden we samen een typisch Romeins kerstdiner.  Heerlijk luxe gerechten maar ook traditionele gerechten zoals de zuppa di ceci!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.