Erasmusplein krijgt nieuwe bestemming als bedrijvencentrum

06 april 2012
Erasmusplein krijgt nieuwe bestemming als bedrijvencentrum

PAPENDRECHT - Startende ondernemers en ondernemers die nu vanuit huis werken, krijgen de mogelijkheid om een kantoorunit te huren aan het Erasmusplein. De voormalige ruimte van de supermarkt wordt dit jaar verbouwd tot een bedrijvencentrum voor kantoorachtige functies.

Maximaal vijftien ondernemers kunnen er een kantoorunit van ca. 27 m² huren. Samenvoeging van twee of drie units is ook mogelijk, omdat gewerkt wordt met flexibele tussenwanden.

De Stichting Bedrijvencentra Drechtsteden verzorgt voor de gemeente de verhuur van de units. Ook biedt zij (startende) ondernemers coaching aan met het doel hun bedrijf succesvol te maken. De stichting heeft ervaring met het geven van deze steun in de rug. In Dordrecht en Sliedrecht werkt zij al een aantal jaren met succes met dit concept. ‘Zet eenmanszaken is één gebouw, biedt hun goede faciliteiten en je ziet dat het meer werk en meer arbeidsplaatsen genereert’, is de ervaring van directeur Henk Oost.

Aan het Erasmusplein komt ook een mogelijkheid voor flexwerken. Dit maakt het bedrijvencentrum ook aantrekkelijk voor ZZP-ers die in Papendrecht hun opdrachtgevers bezoeken en werkruimte wensen om zaken uit te werken. De vergaderruimte van ca. 52 m² is zowel overdag als ’s avonds te huur voor de gevestigde ondernemers en voor derden.

De begane grond van het gebouw krijgt een facelift. Volgend jaar wordt de openbare ruimte om het gebouw aangepakt.

Belangstellenden voor een kantoorunit kunnen informatie krijgen via www.bedrijvencentrumdrechtsteden.nl. De verwachting is dat de units in december 2012 in gebruik kunnen worden genomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.