Ingezonden brief: "Parkeren bij de Action"

06 april 2012
Ingezonden brief: "Parkeren bij de Action"

PAPENDRECHT - De onderstaande brief is ingezonden door de heer Van Dalen:

"Eerst een stukje van Jolanda van Putten, politieagente ( Column woensdag 28 -3-2012 )in het Papendrechts Nieuwsblad:
"In een blauwe zone mag uitsluitend geparkeerd worden op plaatsen waar de straat is voorzien van een blauwe streep. Bevindt zich in die zone een plek die op een parkeervak lijkt, zoals tegenover Action, maar is er geen blauwe streep, dan mag u daar niet staan. Soms wordt binnen de zone een zonebord herhaald, maar de wegbeheerder is hier terughoudend in".

Ik vind het een goed stukje, maar er ontbreekt nog een stuk aan, en ik snap dat dat niet allemaal in een column kan staan, dus vul ik het hier maar aan, en dat is het volgende: Pal naast de Action is een parkeerterreintje waar bewoners van de Marktflat mogen staan mits ze bij de gemeente een vergunninghouderskaart hebben gekocht. Dat is dus een parkeerterreintje voor vergunninghouders die hun kaart van bewijs op het dashboard hebben liggen. Die kaart is geldig voor één jaar en dan koop je weer een nieuwe kaart, enz. Er mogen dus geen andere auto's staan, ook niet met een parkeerkaart. Dus staat het bij Action vol en op het terreintje voor vergunninghouders is er een plaatsje vrij, dan gaat men daar gewoon staan. Komt de persoon die er wel mag staan, terug... grote kans dat er dan geen plaatsje is en hij ergens anders maar een plaatsje moet zoeken.

Daar heeft de gemeente het volgende op gevonden: koop er een vignet bij voor de blauwe zone, dan mag je daar ook staan....ja ja, ze weten het wel! Voor 2 kaarten betalen terwijl een ander daar niets betaald (als hij of zij geluk heeft). Controle is maar heel sporadisch, want die mensen hebben een groot gebied waar ze moeten controleren en de politie doet er niets mee. Ook 's avonds en op zondag gaan ze gewoon op het vergunningterreintje staan.

Als men er door de betreffende bewoners op gewezen wordt dat je niet op het terreintje mag staan, dat daar ook borden voor staan dan zeggen ze....borden..... waar staan die dan?? Met nog meer bouw voor de boeg zal het nog wel gekker worden, dus sluiten we het Marktplein ook maar af als parkeerterrein dachten ze bij de gemeente. Jammer dat er zo weinig mensen zijn die de stukjes in de krant en digitaal lezen!"

H van Dalen
Marktflatbewoner

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.