VV Drechtstreek wint nipt van Groote Lindt

02 april 2012 door Liesanne
VV Drechtstreek wint nipt van Groote Lindt

PAPENDRECHT - Door de overwinning van Drechtstreek bij hekkensluiter Groote Lindt en de winst van de andere drie kanshebbers voor de titel in de 2e klasse F, WNC, Altena en Pelikaan, verandert er niets aan de top van de ranglijst. Drechtstreek behoudt zijn voorsprong van vier punten op de nummer twee WNC.

Drechtstreek begon de wedstrijd met veel strijdlust en in een hoog tempo. Dat leidde al snel tot enkele doelrijpe kansen maar gescoord werd er niet. Pas in de 19e minuut was het Chris Koremans die de 0-1 in schoot maar De Lindt liet zich ook niet onbetuigd. Het was de van een blessure terug gekomen Kevin de Deugd die zijn ploeg de gelijkmaker bezorgde na een ongelukkige actie van Leon van Dalen. Vijf minuten na rust profiteerde Kevin de Deugd opnieuw van een slordigheid in de verdediging van Drechtstreek en hij zette zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong. Toch raakte Drechtstreek niet in paniek want het had eigenlijk het betere van het spel. Ondanks het hobbelige veld en de soms stevige charges van hun tegenstanders, die hen vijf gele kaarten en daarmee drie schorsingen opleverden, bleef de ploeg geconcentreerd spelen. Dat leidde tot de gelijkmaker van Chris Koremans en zo’n tien minuten voor het eind de winnende goal van Mark Kunst: 2-3. 

Ondanks dat het een rommelige wedstrijd was, kon trainer Jan Kroos achteraf niet anders dan tevreden zijn. “Er staat voor hen natuurlijk ook veel op het spel en daardoor wordt het een stevige pot, maar dit soort wedstrijden hoort er gewoon bij. We zijn blij met de punten en we kijken uit naar volgende week als we in Zwijndrecht tegen Pelikaan aan moeten treden. Die inhaalwedstrijd gaat natuurlijk niet alleen maar om de winst van de 2e periode. Het kan best zijn dat daar de competitie wordt beslist”. Beide ploegen, maar ook Altena hebben nog kans op het behalen van de tweede periodetitel. Met nog vijf wedstrijden te gaan loopt de spanning in 2F op omdat er voor alle vier de bovenste ploegen nog meerdere prijzen, namelijk twee periodetitels en het kampioenschap,  te behalen zijn. De wedstrijd op Sportpark Bakestein in Zwijndrecht begint zaterdag om 15:00 uur. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.