De Geul zwemt voor promotie in Eon competitie

02 april 2012 door Liesanne

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor de ploeg van de Geul. De laatste wedstrijd in de landelijke Eon competitie zou moeten uitwijzen of de Geul gaat promoveren naar de landelijke C-klasse. De zwemmers hebben echt alles op alles gezet om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, er werden heel veel persoonlijke records gezwommen en bij nagenoeg elk nummer was er een Geuler die een medaille veroverde. Het is nu nog even afwachten wat de andere ploegen gedaan hebben en daarna is duidelijk of de Geul inderdaad gaat promoveren.

De wedstrijd begon met een 4x50 wisselestafette voor jongens jeugd. Tim Muller, Jesse de Win, Thomas Verhoeven en Ben Muller versloegen de concurrentie met groot verschil. De meisjes in deze categorie zwommen eveneens naar goud op de 4x50 vrij: Djamari Oetringer, Sophia van Maren, Iris van Valen en Sabrina de Graaf tekenden voor deze prestatie.

In de categorie minioren 4 pakte Tino Huurman het zilver op zowel de 100 wissel als de 25 school. Alijssia de Boer zwom op beide afstanden naar het brons. Er waren mooie PR’s voor Brandon Groeneveld, Julia van Maren, Fautine Mussig, Erik Verhagen en Yannick Tschan.

Bij de meisjes junioren 1 was er op de 100 vrij een zilveren medaille voor Sam IJzerman, Esmée Roodenburg greep net naast het brons en werd vierde en ook op de 50 vlinder werd ze vierde. Kirana Hoogenbosch, Alexia Huurman en Chinouk Tschan zetten een PR op de klokken. Bij de jongens was het brons op de 50 vlinder voor René Verhagen en op de 100 vrij werd hij vierde. Er waren PR’s voor Tijmen Snier, Daan Wesdorp en Nout Merkus.

Sabrina de Graaf maakte de dienst uit bij meisjes junioren 3: zowel op de 200 vrij als op de 50 school eiste ze het goud op. Iris van Valen volgde goed met zilver op de 50 school en brons op de 200 vrij. Diane Vink en Britt Jansen zwommen beiden een PR op de 200 vrij.

Bij de jongens sloot Max Muller de 200 vrij winnend af, het zilver ging naar Ben Muller en Bas van Middelkoop pakte het brons. Op de 50 school was het Bas die het goud veroverde, het zilver was voor Ben. Tim van Heeswijk zwom op de 200 vrij 12 seconden van zijn tijd af en ook Levi Tubex en Kevin Tittel zetten een PR op de klokken. 

In de categorie meisjes jeugd pakte Djamari Oetringer goud op de 100 wissel en zilver op de 200 rug. Jesse de Win deed goede zaken bij jongens junioren 4 door zowel de 100 wissel als de 200 rug winnend af te sluiten. Zijn tijd van 2.20.45 op de 200 rug was goed voor en nieuw clubrecord onder de 16 jaar op deze afstand. Thomas Verhoeven pakte het zilver op de 100 wissel en het brons op de 200 rug. Yaro Roodenburg, Joran Bakema en Nick Molle zwommen op beide afstanden een PR.

In de categorie meisjes senioren pakte Carmen Muilwijk twee keer goud: zowel op de 100 rug als op de 100 vrij was ze iedereen te snel af. Latona Baart veroverde het zilver op de 100 rug. Tim Muller zorgde in de categorie jongens jeugd voor de punten door de 100 rug en de 100 vrij te winnen.

Bij de dames was er een eerste plaats voor Sunanda van Heteren op de 200 wissel, het brons op deze afstand ging naar Samantha van Eijk en zij veroverde ook het brons op de 50 vrij.

De 200 wissel heren werd gewonnen door Jasper de Win en Yuri van Omme pakte het brons. Op de 50 vrij was er zilver voor Jasper, het brons ging naar Ivan van Omme.

De afsluitende estafettes verliepen ook goed voor de Geul. Op de 4x50 vrij bij jongens junioren 2 versloegen Tim van Heeswijk, Bas van Middelkoop, Max Muller en Ben Muller alle concurrenten. De 8x50 vrij werd door Ben Muller, Sabrina de Graaf, Jesse de Win, Djamari Oetringer, Tim Muller, Carmen Muilwijk, Jasper de Win en Pauline Tieleman met een verschil van 14 seconden op de nummer twee gewonnen. 

En nu maar afwachten of alle inspanningen het gewenste resultaat opleveren, de eerste tellingen zijn gunstig!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.