Koog Zaandijk pakt de winst tegen PKC en wordt eerste in de eindstand

01 april 2012
Koog Zaandijk pakt de winst tegen PKC en wordt eerste in de eindstand

PAPENDRECHT - De laatste wedstrijd in de reguliere competitie was een prachtig affiche, de AHOY finale waardig. PKC en Koog Zaandijk mochten onderling uitmaken, wie de 1e plaats in de WKL voor zich mocht opeisen. En voor die strijd waren heel wat supporters naar de PKC-hal gekomen, zowel in het groen wit als in het blauw geel. En het werd lange tijd een fraai gevecht tussen twee ploegen, die met volle inzet aan deze wedstrijd begonnen.

PKC opende traditioneel sterk en stond na vijf minuten met 3-0 voor en bouwde dit vervolgens uit naar een 7-3 tussenstand bijna halverwege de eerste helft. Vooral de gevechten onder de korf werden op het scherpst van de snede uitgevochten. In het tweede deel van de eerste helft kreeg Koog Zaandijk hier meer en meer overwicht en langzaam knokte de ploeg uit Noord Holland zich weer dichterbij de Papendrechters. Met nog zo'n dertien minuten te spelen tot de rust, was het Stijn v.d. Vegt die KZ weer volledig langszij bracht: 8-8.

De resterende fase tot de rust was rommelig, met veel discussie ook over scheidsrechterlijke beslissingen, waarbij de arbiter enkele malen door zijn assistent moest worden gecorrigeerd. PKC wist tot 11-11 vijf minuten voor tijd aan te haken, maar de slotfase was voor de Koogers, die de ruststand op 12-15 wisten te bepalen.

PKC dus in de problemen en die troffen ineens ook de verbindingen, waardoor het begin van de tweede helft de Livescore en het Twitteren minutenlang haperden. Toen dit grotendeels gerepareerd was, alleen de statistieken klopten van geen kant meer, stond er 15-19 op het bord. Koog Zaandijk liet zich niet meer in de problemen brengen. PKC kwam nog wel terug tot 20-23, maar koelbloedig vingen de Koogers dit laatste offensief op: 20-25 met nog vijf minuten te spelen. PKC geloofde het vervolgens ook wel en de slotfase werd heel rommelig: eindstand 23-27.

PKC mag in de play off's Blauw Wit uit Amsterdam gaan bekampen, terwijl Koog Zaandijk het Delftse Fortuna als tegenstander gaat treffen. Inzet: een finale plaats in AHOY eind april.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.